На кожен день замість “Шуби”. Салат з буряка лише з трьох інгредієнтів: дуже просто і дуже смачно – рецепт

Зі звичайного буряка і ще двох простих інгредієнтів можна приготувати дуже смачний салат, який сподобається кожному. Рецепт швидкий, простий і бюджетний.

Буряк – справжній суперпродукт, який має безліч переваг для здоров’я. Його рекомендують регулярно споживати людям різного віку для підтримання здоров’я і гарного самопочуття.

Так, буряк нормалізує артеріальний тиск, покращує роботу ШКТ, має протизапальні властивості, запобігає анемії та багато чого іншого. Крім того, буряк має низьку калорійність, тому підходить навіть тим, хто худне і слідкує за фігурою.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачного салату, після якого ви полюбите буряк, навіть якщо його раніше не дуже любили. Салат досить простий, призначений більше для повсякденного харчування. При цьому він дуже смачний.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • солоний огірок – 2 шт;
  • олія – 3 ст.л;
  • часник – 2 зуб.;
  • майонез – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно відварити, або запекти до готовності і охолодити. З запеченим буряком салат вийде ще смачнішим, адже приготовлений в такий спосіб коренеплід має більш яскравий і виразний смак.

Буряк натираємо на крупну тертку і відправляємо в салатник.

Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо до легкої золотистості на рослинній олії. Цибулю охолоджуємо.

Солоні огірки натираємо на крупну тертку, сік відтискаємо. Натерті огірки та обсмажену цибулю відправляємо до буряка в салатник.

Рецепт смачного салату з буряка на кожен день
Рецепт смачного салату з буряка на кожен день

Також до салата вичавлюємо 1-2 зубчика часнику, додаємо сіль, перець, майонез та ретельно перемішуємо.

Готовий салат відразу подаємо до столу. Він виходить дуже цікавим на смак. Солодкуватий буряк у поєднанні зі смаженою цибулькою, солоним огірком та пікантним часником утворює цілу гаму смаку.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Народилась далеко від України, але стала головною зіркою української сцени: впізнали цю дівчинку Таню?

Не всі артисти потрапили на українську сцену завдяки грошам та зв'язкам. Історія дівчинки Тані доводить, що за допомогою таланту та наполегливості, можна добитися всього.

Не оладки і не сирники. Дуже люблю цей рецепт: пухка смакота на сніданок з домашнього сиру і борошна

Пишні, м'які та ніжні – саме такими виходять сирні оладки за цим рецептом. Готуються вони набагато простіше класичних сирників, а смак – врази цікавіший.

Рекордсмени за кількістю шлюбів: Ірина Білик, Віктор Павлік та інші зірки, які регулярно ходять в РАЦС

Всі мріють про один щасливий шлюб на все життя, та не у всіх так виходить. Ірина Білик, Віктор Павлік та інші українські зірки стали справжніми рекордсменами за кількостю шлюбів.