Не оладки і не сирники. Дуже люблю цей рецепт: пухка смакота на сніданок з домашнього сиру і борошна

Пишні, м'які та ніжні – саме такими виходять сирні оладки за цим рецептом. Готуються вони набагато простіше класичних сирників, а смак – врази цікавіший.

Якщо ви любите оладки, млинці, сирники та інші подібні рецепти, вам точно сподобаються ці сирні оладки. Готуються вони на основі кисломолочного сиру, з додаванням кефіру, яєць та борошна. Виходять дуже смачні і пухкі вироби, які за смаком нагадують щось середнє між сирниками та панкейками.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • кефір – 100 мл;
  • сода – 1 ч.л без гірки;
  • кисломолочний сир – 180 г;
  • борошно – 150 г;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ваніль і розмішуємо вінчиком до однорідності. далі до цієї маси вливаємо кефір кімнатної температури та додаємо соду. Знову розмішуємо.

Наступним етапом потрібно додати до яєчно-кефірної суміші кисломолочний сир. Можна взяти сир будь-якої жирності. Вмішуємо сир у рідкі інгредієнти, щоб була однорідна маса. Далі всипаємо борошно і замішуємо тісто лопаткою. Воно виходить густішим за класичне тісто на оладки і має вязку консистенцію.

Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок
Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок

Для зручності перекладаємо тісто у кулінарний мішок, та викладати оладки на пательню можна і ложкою.

Розігріваємо сковорідку з рослинною олією і викладаємо смажитись невеликі оладки з приготовленого тіста.

Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок
Рецепт пухких і смачних сирних оладок на сніданок

Смажимо вироби на невеликому вогні, до золотистої скоринки з однієї сторони. Після цього перевертаємо оладки на інший бік і накриваємо сковорідку кришкою.

Готові оладки виходять дуже смачними і мають пухку і пористу структуру. Кисломолочний сир у тісті надає оладкам особливої ніжності і приємної текстури. Такі оладки смачні і в гарячому і в холодному вигляді.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Гості будуть вмовляти дати рецепт: французькі вʼялені томати Конфі – ідеально для салатів та просто на батон

Якщо ви хочете здивувати гостей цікавою та смачною закускою, радимо приготувати помідори конфі, вʼялені за французьким рецептом. Результат безумовно буде вартий витраченого часу.

“Зверталася до магії, щоб до неї повернувся”: Віталій Козловський вперше прокоментував стосунки з дружиною

Український співак Віталій Козловський вперше прокоментував, як саме розвивалися його стосунки з дружиною. Чи правдиві були чутки, які лунали навколо їхньої пари?

“Бачила його за кермом”: команда Олега Винника прокоментувала повернення головного “вовка” країни в Київ

Мережею ширяться чутки, буцімто відомого співака Олега Винника бачили в Україні. Чи дійсно співак феєрично повернувся до своїх "вовчиць", чи все це просто плітки? Подробиці у статті.