Гості будуть вмовляти дати рецепт: французькі вʼялені томати Конфі – ідеально для салатів та просто на батон

Якщо ви хочете здивувати гостей цікавою та смачною закускою, радимо приготувати помідори конфі, вʼялені за французьким рецептом. Результат безумовно буде вартий витраченого часу.

У чому секрет цього рецепту? Конфі – це метод приготування, який передбачає повільне томління продуктів у великій кількості олії або жиру на низькій температурі. Така технологія дозволяє зберегти вітаміни та інші корисні речовини, надаючи страві особливого аромату та текстури. Приготовані таким чином томати стають не просто закускою, а універсальним компонентом, який можна додати до багатьох страв: паст, салатів, піци, бутербродів і навіть вживати самостійно з хрустким багетом.

Як приготувати французьку закуску з помідорів
Як приготувати французьку закуску з помідорів

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів чері (або інших невеликих томатів)
  • 200 мл оливкової олії першого віджиму
  • 4 зубчики часнику( очищені, але не подрібнені)
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю (або інші трави на ваш смак, наприклад, розмарин або орегано)
  • 1 лавровий листок
  • Сіль за смаком
  • Свіжозмелений чорний перець – за бажанням
  • Трохи цукру (за смаком, особливо якщо помідори не дуже солодкі)

Приготування:

Ретельно промийте помідори. Якщо використовуєте великі томати, розріжте їх навпіл або на чверті, щоб вони краще ввібрали аромати олії та трав. Черрі можна розрізати навпіл для швидшого приготування.

Розігрійте духовку до 110 градусів. Це ідеальна температура для томління, адже конфі потребує повільного, ніжного приготування.

Французька закуска з помідорів - томати Конфі
Французька закуска з помідорів – томати Конфі

Викладіть томати на деко або в глибоку форму для запікання. Додайте очищені зубчики часнику, гілочки чебрецю або інші улюблені трави, лавровий лист, а також посипте томати сіллю, перцем і трохи цукру (якщо томати недостатньо солодкі). Полийте оливковою олією, щоб вона рівномірно покрила томати.

Поставте деко з томатами в розігріту духовку і запікайте на низькій температурі 1,5-2 години. Томати повинні злегка зморщитися, але залишитися соковитими всередині. Вони не мають підсмажитися, а лише повільно томитися.

Закуска з вʼялених помідорів за французьким рецептом
Закуска з вʼялених помідорів за французьким рецептом

Коли томати готові, дайте їм охолонути до кімнатної температури. Потім перекладіть їх у скляну банку разом із олією, в якій вони запікалися. Зберігайте у холодильнику, де вони можуть залишатися свіжими до двох тижнів.

Популярне

Схожі статті

Салат “Гурман” з копченою куркою на столі через день, а на свято тим паче: забудьте про застаріле Олівʼє

Класичне Олівʼє набридло та хочеться чогось нового та унікального на святковий стіл? Спробуйте приготувати салат "Гурман", який здивує вас не тільки смаком, а й простотою у приготуванні.

Як виглядають старші доньки “квартальної” пари Олени Кравець і Євгена Кошового: на фото Марія і Варвара

Колись популярні артисти студії "Кварталу 95" Олена Кравець та Євген Кошовий давно стали батьками. Як сьогодні виглядають їхні вже дорослі донька та син?

Камалія розповіла, які пластичні операції зробила і що планує ще в собі змінити: “Компліменти говорять”

Українська співачка Камалія не приховує, що робила пластику. Співачка запевняє, що зараз їй все подобається у власній зовнішності і вона отримує купу компліментів, як від чоловіків, так і від жінок.