Недарма “чорнобривці посіяла мати”. Ви не повірите: розкішне “ігристе” готую з улюблених квітів свого садка

Це дуже оригінальний спосіб використання чорнобривців, які ви вирощуєте та збираєте у власному садку. Спробуйте приготувати цей напій і здивуйте ним своїх рідних чи друзів.

Чорнобривці здавна використовували для заспокоєння нервової системи, а відвари з цих квітів допомагали при простудних захворюваннях. Та мало хто знає, що ці квіточки можна використовувати й у кулінарії! Особливо з них можна виготовити незвичний і смачний  напій  — щось середнє між квасом і шампанським, з приємним ігристим ефектом та тонким квітковим ароматом.

Інгредієнти

  • 60-65 квітів чорнобривців (обов’язково з чашечками)
  • 0,5 кг цукру
  • 30 г лимонної кислоти
  • 5 л питної води (кип’ятити не потрібно)

Приготування

Газований напій з чорнобривців

Чорнобривці слід збирати в суху погоду, найкраще вранці або під вечір, коли квіти мають найбільш інтенсивний аромат. Зірвіть приблизно 60-65 квітів разом з чашечками. Не промивайте квіти водою, щоб зберегти на них пилок з природними мікроорганізмами, які допоможуть процесу бродіння.

Далі у велику посудину об’ємом понад 5 літрів викладіть чорнобривці. Засипте їх цукром й лимонною кислотою. Перемішайте та відчуйте квітковий аромат. Потім залийте все це холодною питною водою, а тоді залиште при кімнатній температурі на 2 доби, перемішавши додатково 1 раз. Потім процідіть й розлийте напій по пляшках, наповнюючи їх на 3/4 об’єму, щоб залишити місце для газування. У кожну пляшку покладіть по 3 квітки з ферментованого розчину — вони не тільки додадуть ще більше аромату, але й допоможуть контролювати процес бродіння.

Тепер дуже міцно закоркуйте пляшки та покладіть їх на бік у прохолодне місце на приблизно місяць. Сигналом того, що напій готовий до вживання, стане добре надута пляшка — це означає, що газування досягло потрібного рівня.

Коли ваше “шампанське” з чорнобривців дозріє, обережно відкрийте пляшку, щоб насолодитися м’яким шипінням і легким квітковим ароматом. Напій виходить не надто солодким, з приємним кислуватим відтінком та освіжаючим газованим смаком. Його можна подавати охолодженим у келихах для шампанського, щоб підкреслити ігристий характер.

Популярне

Схожі статті

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі. 

“Я був Наталчиним гримером”: Олексій Залевський розповів про скандали та дружбу з Наталією Могилевською

Історія стосунків з Наталією Могилевською, про яку розповів в інтерв'ю Олексій Залевський — це нагадування про те, що у світі слави та зіркових інтриг немає нічого постійного.

Я так просто ще нічого не пекла: не пиріжки й не піца, але із зеленню та ковбаскою. Не випічка, а мрія!

Ніякого складного замішування, довгого випікання чи важких інгредієнтів — все елементарно просто. Отже, ця випічка сподобається всім, хто полюбляє страви з хрусткою скоринкою та ароматними начинками!