Хто б міг подумати! Так готувала ще моя бабуся, а зараз я печу своїй родині: сирно-гарбузовий пиріг “Зебра”

Уявіть собі поєднання ніжного кисломолочного сиру з ароматним гарбузом у яскравому пирозі, де шари контрастують між собою, як смужки на шкурі зебри. Правда наша зебра не чорно-біла, а золота, осіння.

Спробуймо приготувати цей неймовірний сезонний пиріг.

Інгредієнти

Для гарбузового тіста:

  • 500 г чищеного гарбуза
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки з гіркою крохмалю

Для сирного тіста:

  • 400 г кисломолочного сиру
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки з гіркою крохмалю
  • 3 столові ложки олії або сметани

Приготування

Спочатку почищений гарбуз потрібно подрібнити. Для цього поріжте його кубиками й варіть до м’якості або запечіть у духовці, поки він не стане м’яким. Після цього перебийте його у блендері разом з яйцями, цукром та крохмалем  до однорідної маси.

Так само приготуйте у блендері й сирне тісто. Збивайте до однорідної кремоподібної маси кисломолочний сир з яйцями, цукром і крохмалем. Додайте олію або сметану, що надасть тісту ніжності.

Заздалегідь увімкніть духовку для попереднього розігріву до 180°C. Підготуйте форму для випікання, змастивши її олією або вистеливши пергаментом.

А тепер найцікавіше — створення “зебри”. По черзі викладайте по 2 столові ложки сирного і гарбузового тіста у центр форми. Після кожної ложки тісто буде розпливатися в кола, утворюючи контрастні смужки, що нададуть пирогу характерний “зебровий” малюнок. Продовжуйте робити так, поки не закінчаться обидві маси.

Сирно-гарбузовий пиріг Зебра

Ну а далі просто поставте форму у духовку і випікайте близько 45-50 хвилин, поки пиріг не стане золотистим зверху. Після випікання дайте виробу охолонути у формі, а потім акуратно викладіть його на тарілку. За бажанням можна прикрасити верх пирога цукровою пудрою або збитими вершками й гілочкою м’яти.

Бажаємо, щоб цей сирно-гарбузовий пиріг “Зебра” наповнив ваш дім ароматом осені, затишку та тепла!

Популярне

Схожі статті

Чоловік і жінка — одна спілка: як виглядають дружини зірок шоу-бізнесу Станіслава Боклана, Гордона та інших

Ці жінки не стали такими зірковими, як їхні чоловіки, але це не робить їх менш важливими. Кожна з них — не просто супутниця, а та, хто тримає рівновагу в спільному творчому та сімейному житті.

Зіркові діти, які пішли стопами батьків: Матвієнко, Полякова, Яремчук успадкували славу та місце на сцені

Бути дитиною зіркових батьків — це як мати ключ до дверей, за якими відкривається світ слави та успіху. Проте отримати цей ключ — лише перший крок. Утриматися на вершині без таланту майже неможливо.

Правду кажуть – “Вік живи і вік навчайся”: я й не знала, що для пухкого тіста треба вичавити в окріп майонез

Мало хто знає, але пишні пиріжки можна приготувати без дріжджів, використовуючи зовсім неочікуваний інгредієнт — майонез. Виявляється, що він у поєднанні з окропом творить справжні кулінарні дива!