Беру 1 склянку олії та 2 яйця і замішую тісто на вертути: з карамельними яблучками виходять нереально смачні

Такі вертути з карамельними яблуками дуже поширені в Одесі. Тепер ми всі можемо насолодитися хрумким смаком листкового тіста з карамельними яблучками, запеченими у духовці.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 240 мл олії;
  • 240 мл окропу;
  • 700 г борошна;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру.

Для начинки:

  • 8 яблук;
  • 8 ч.лож. цукру.

Для змащування:

  • 1 жовток;
  • 1 ст.лож. молока.
Вертути з листкового тіста з яблуками

Приготувати вертути з яблуками зовсім нескладно. Починайте з тіста. Вбийте у мисочку яйця, розбовтайте їх вінчиком. Поступово додавайте потроху олії та окропу. Щоб білок не згорнувся, вода має бути такою, яка щойно закипіла, а не крутий окріп.

Вертути з листкового тіста з яблуками

Всипте цукор, сіль. Знову все перемішайте. Просійте борошно й починайте підмішувати. Спочатку розмішуйте вінчиком. Потім переходьте до замішування тіста руками. Дуже довго не мніть. Щойно інгредієнти з’єднаються докупи, значить, усе готово. Загорніть ковбик у харчову плівку й залиште на пів години, щоб настоявся.

Тим часом беріться до приготування начинки. Яблука вимийте, обчистьте шкуринку, видаліть насіння. Наріжте на невеликі кубики. Перекладіть їх у миску й збризніть лимонним соком, щоб не потемнішали.

Вертути з листкового тіста з яблуками

Тісто постояло. Зовсім трішки його обімніть. Розділіть навпіл. Одну частину покладіть до миски й прикрийте рушником. З другої сформуйте ковбаску й розріжте її на 4 рівні частини.

З кожного шматочка розкатайте прямокутник. Він має бути дуже-дуже тонким. На нижній край викладіть трішки яблучних кубиків. Можете, за бажанням, додати ще родзинки чи подрібнені горішки. Присипте цукром, підгорніть краї з трьох боків і загорніть рулетиком.

Вертути з листкового тіста з яблуками

Решту 3 вертути зробіть таким же чином. Викладіть їх на деко, вистелене пергаментним папером. Змастіть сумішшю жовтка з молоком. Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте близько 50 хвилин.

Допоки перша партія вертут буде готова, зробіть із другої половини тіста ще 4 заготовини. Робіть безпосередньо перед закладанням у духовку, щоб начинка не потекла й не зіпсувала тісто. Коли випічка прохолоне, притрусіть її цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Всього 2 інгредієнти й на столі купа ніжної й гарної смакоти: такого десерту у кондитерській не знайдеш

Якщо хочеться чогось незвичного й солоденького, скористайтеся цим рецептом. Потрібен лише кисломолочний сир та кілька пакетиків желе. Решта – справа вправних рук господині.

Спочатку подружилися, а потім полюбилися: чуттєва історія кохання Діми Монатіка з Іришею, яка стала дружиною

Діма Монатік та Ірина Демічева родом з одного міста Луцька. Але познайомилися лише тоді, коли приїхали до Києва. Спочатку стали хорошими друзями, а вже потім дружба переросла у кохання.

Не мобілізований, але підготовлений: Андрій Джеджула планує стати асом у захисті неба над Києвом

Андрій Джеджула вбрався у піксель і відбув на військовий полігон. Та шоумен не став військовослужбовцем ЗСУ, а долучився до добровольчого підрозділу захисників неба.