facebook

Загортаю шмат сала у пергамент і в духовку: без жодних турбот за 1 годину маю смачну вечерю на всю сім’ю

Такого смачного запеченого сала ви, напевно, ще ніколи не пробували. Робиться все дуже просто – сало й спеції загортаються у пергамент і відправляються до духовки. За 60 хвилин страва готова.

Вам знадобиться:

  • 1 кг сала;
  • 6 зубців часнику:
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. французької гірчиці;
  • 0,5 ч.лож. чорного перцю;
  • 0,5 ч.лож. копченої паприки.
Сало з часником, запечене в духовці

Для запікання візьміть цілий шматок сала. Ножем обчистьте шкуринку. Промийте й протріть паперовим рушником. Обчищений часник пропустіть крізь прес і видавіть у мисочку.

Додайте сіль, чорний мелений перець, паприку та французьку гірчицю. Перемішайте чайною ложкою. Зачерпуйте суміш спецій рукою і намащуйте на наше сальце. Змащуйте з усіх боків, навіть там, де шкуринка.

Сало з часником, запечене в духовці

Загорніть сало у пергаментний папір і покладіть до поліетиленового пакета. Зав’яжіть кутики й відправте у холодильник на 1 добу. Після цього дістаньте. Пакет і папір зніміть, а сало загорніть у чистий пергамент, причому у два шари.

Сало з часником, запечене в духовці

Деко вистеліть фольгою. Покладіть згорток із салом. Підправте у духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте 50 хвилин. Потім дістаньте. Розгорніть пергамент і запікайте у такому вигляді ще 10 хвилин.

Сало з часником, запечене в духовці

Поріжте шматок сала на порції й подавайте до столу, прикрасивши зеленню та додавши солоні огірки. Замість сала можете таким же чином сміливо запікати грудинку. Теж вийде ситно й смачно.

Сало для запікання обирайте свіже. Колір має бути однорідний – білий чи слабо рожевий. Запах нейтральний, а шкуринка без щетини й м’якенька. Спеції можете обирати й інші на власний смак. До чорного перцю можете додати ще й червоний. Також підійдуть гвоздика, майоран, кмин, чебрець.

Популярне

Схожі статті

Нова вечеря. Ви такого ще не їли. Ледь випросила рецепт у подруги: соковита запіканка з макаронів і фаршу

Така запіканка готується миттєво, а смак у неї як у ресторанної лазаньї. Смачна, соковита, з насиченим смаком та дуже ситна – саме такою виходить запіканка з макаронів і фаршу.

Тіна Кароль вперше відповіла на чутки про роман з молодшим на 9 років бізнесменом-іноземцем: “Мене поженили”

Останнім часом співачку Тіну Кароль все частіше помічають у компанії одного і того ж чоловіка. Артистка вперше відповіла, чи дійсно перебуває у стосунках з молодим бізнесменом.

Невістка зрадниці Оксани Марченко така не одна-єдина: у Катерини Марченко знайшлася сестра-близнючка

Оксана Марченко колись була однією з найпопулярніших ведучих країни, а нині в Україні вона персона нон грата. Зараз вона зі своїм чоловіком, сином, невісткою та онуками перебуває в росії.