facebook

Салат “Мозаїка”. Найсмачніший з картопляних салатів: перевершив “Олів’є” – простий та доступний рецепт

Салат "Мозаїка" дещо нагадує традиційний "Олів'є", та він більш свіжий і має цікавіший смак. Поєднання продуктів у цьому салаті дуже цікаве та оригінальне.

Хтось називає салати по типу “Олів’є” радянськими та шкідливими, їх начебто потрібно викреслити зі свого раціону. Звісно, салати, заправлені майонезом, не можна назвати корисними. Та такі салати нагадують про дитинство і дійсно смачні. Час від часу можна себе балувати цими смаколиками, особливо на свята.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний та цікавий салат, який дещо нагадує Олів’є, але має інші компоненти у складі.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • кукурудза консервована – 100 г;
  • яйця – 3 шт;
  • твердий сир – 200 г;
  • солоні огірки – 2-3 шт;
  • зелена цибуля – пучок;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез.

Спосіб приготування:

Картоплю та моркву потрібно завчасно відварити до готовності та охолодити. Яйця відварюємо вкруту і охолоджуємо в крижаній воді.

Нарізаємо картоплю та моркву дрібним кубиком і перекладаємо у салатник. Яйця та солоний огірок також ріжемо кубиком і перекладаємо в салатник до інших інгредієнтів. За бажанням солоний огірок можна доповнити свіжим, то салат буде мати більш яскравий смак. Зелену цибулю дрібно кришимо. Також у салат потрібно додати нарізаний кубиком твердий сир. Обирайте якісний твердий сир з насиченим вершковим смаком.

Рецепт святкового салату з кукурудзою і сиром
Рецепт святкового салату з кукурудзою і сиром

Додаємо до салату консервовану кукурудзу, сіль, трішки чорного меленого перцю і заправляємо майонезом. Краще обрати домашній майонез, або магазинний з високою жирністю.

Готовий салат відразу подаємо до столу. Він виходить дуже ніжним та смачним. Всі інгредієнти в цій страві ідеально поєднуються між собою і утворюють цілу гаму смаку. Такий салат прикрасить будь-який святковий стіл.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Нова епоха”: після втечі з України та тривалого мовчання Олег Винник анонсував повернення на велику сцену

Були часи, коли Олег Винник був ідолом української естради. Та схоже, що артист має бажання повернути собі свій статус – співак анонсував повернення на велику сцену.

54-річна мама двох дітей Ірина Білик позбулася блонду й замислилася: “Може, в рожевий пофарбуватись?”

Ірині Білик, схоже, набридло буди блондинкою. Зірка вирішила перефарбуватися. Тож постала перед фанами в легкому рожевому тоні з яскравими пасмами по боках.

“Це лише початок”: 29-річна Аліна Гросу знялася у серіалі Netflix – поки що лише в масовці на 5 секунд

Аліні Гросу не таланить. Мріяла стати культурним послом у США – не вийшло. Довго приховувала обличчя нареченого, а він потрапив у кадр. Тепер з'ясувалося, що у Netflix акторка грала всього 5 секунд.