facebook

“Ви неправильно готуєте булгур!”: потрібно з м’ясним фаршем – чоловік просить таку вечерю 3 дні на тиждень

Цю смакоту можна готувати хоч щодня – ніколи не набридне. Булгур із м'ясним фаршем смажиться просто на сковорідці, тож зайвого посуду мити не доведеться. Вечеря пройде на ура!

Вам знадобиться:

  • 400 г булгуру;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 велика морквина;
  • 1 ст.лож. томатної пасти;
  • 1 л води чи бульйону;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 0,3 ч.лож. солі;
  • 0,2 ч.лож. чорного перцю;
  • 0,1 ч.лож. перцю каррі.
Булгур із фаршем на вечерю

Щоб приготувати смачну й ситну вечерю з булгуру та фаршу, візьміть сковорідку діаметром 28 см із високими бортиками. Обчистьте й вимийте моркву та цибулю. Моркву натріть на тертушці, а цибулину наріжте дрібними кубиками. Розігрійте пательню, влийте олію.

Булгур із фаршем на вечерю

Додайте цибулю. Трішки посоліть і всипте цукор. Смажте, щоб стала рум’яною, перемішуючи лопаткою. Потім додайте моркву. Трішки підсмажте й викладіть яловичий фарш. Долийте трішки бульйону чи води.

Булгур із фаршем на вечерю

Розбийте грудочки м’яса й розмішайте його з овочами. Ще трішки присоліть. Присипте чорним меленим перцем та додайте приправу каррі. Перемішайте і нехай трішки підсмажиться на середньому вогні – близько 10 хвилин.

Булгур із фаршем на вечерю

Додайте томатну пасту. Перемішайте вміст сковорідки. Всипте булгур. Залийте водою, щоб вона покрила крупу повністю. Можете скористатися замість води бульйоном. Накрийте кришкою і тушіть на повільному вогні близько 15 хвилин. Рідина має випаруватися.

Отак одним махом отримуємо основну страву й гарнір в одній посудині. Дуже зручно. Залишиться лише зробити якийсь салатик, і вечеря перетвориться на справжнє королівське частування. За бажанням, можете розширити овочеву базу, додавши зелений горошок, солодкий перець, томати.

Популярне

Схожі статті

Фітнес-тренер поділився рецептом корисного брауні без цукру та глютену: їм солодке та худну на очах

Якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, а солодкого хочеться, рецепт корисного брауні без цукру та глютену допоможе вам не порушувати дієту, але скуштувати смачненького.

Як виглядає син Олега Винника і Таюне: побачила це фото і одразу зрозуміла – це нащадок повелителя вовчиць

Відомий український співак Олег Винник – загадкова особистість, якщо мова йде про його особисте життя та родину. Втім, приховати правду про сина знаменитості не вдалось.

Часу обмаль, а родину нагодувати потрібно? Піца на сковорідці за 10 хвилин: просто, смачно та без клопот

Коли часу обмаль, а потрібно приготувати смачний перекус для родини, або вечерю, у нагоді стане рецепт швидкої піци на сковорідці. Уявіть, 10 хвилин і ароматна піца вже на вашому столі.