facebook

Фірмовий суп невістки! Люблять навіть діти. Гарбузовий суп-пюре з запечених овочів – смачний і ніжний

Гарбузовий крем-суп по цьому рецепту виходить дуже ніжним, смачним і має бархатисту текстуру. Секрет цього супу у тому, що овочі для нього не відварюються, а запікаються.

Зараз осінь, а це – сезон гарбуза. Гарбуз – це справжній супер-продукт, адже з нього можна приготувати безліч цікавих страв. З гарбуза роблять десерти, різні запіканки, каші та багато чого іншого солодкого. В той же час з гарбуза роблять й не солодкі страви: супи, оладки, гарніри та багато чого іншого.

Однією з найпопулярнішою стравою з гарбуза є крем-суп. Готують його різними способами, та найсмачнішим буде суп, інгредієнти для якого не проварюються у воді, а запікаються. Так, суп матиме більш насичений смак і бархатисту консистенцію.

Необхідні інгредієнти:

  • гарбуз – 700 г;
  • цибуля – 300 г;
  • морква – 250 г;
  • часник – 5 зуб.;
  • курячий більйон, або вода – 1,5 л;
  • вершки – 120 мл;
  • приправа каррі – 0,5 ч.л;
  • куркума – дрібка;
  • прованські трави – 1 ч.л;
  • сухий часник – 1 ч.л;
  • паприка – 0,5 ч.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія.

Спосіб приготування:

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиком. Моркву очищаємо і нарізаємо шматочками, як гарбуз. Перекладаємо гарбуз і моркву у глибоку миску, додаємо 2 ложки олії і додаємо спеції: сіль, прованські трави і сухий часник. Все ретельно перемішуємо.

Перекладаємо овочі на деко, розприділяємо одним шаром. Ставимо деко у духовку і запікаємо при темпаратурі 220 градусів до м’якості овочів (15-20 хвилин).

Рецепт смачного та ніжного гарбузового крем-супу з запечених овочів
Рецепт смачного та ніжного гарбузового крем-супу з запечених овочів

В цей час підготовлюємо інші інгредієнти. Цибулю нарізаємо кубиком. Беремо каструлю з товстим дном, додаємо трохи олію і ставимо на середній вогонь. Перекладаємо цибулю у каструлю і додаємо туди ж нарізаний часник. Обсмажуємо на помірному вогні до легкої золотистості.

Коли цибуля обсмажується, перекладаємо до неї запечені моркву з гарбузом. Заливаємо овочі гарячим бульйоном, або водою. Додаємо спеції: карі, куркуму, паприку і сіль та перець за смаком. Проварюємо все 5-10 хвилин і перебиваємо все погружним блендером до однорідності. Після цього додаємо вершки, все ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо.

Рецепт смачного та ніжного гарбузового крем-супу з запечених овочів
Рецепт смачного та ніжного гарбузового крем-супу з запечених овочів

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Я була вражена тим, який вигляд мають матері ведучих ТСН Лідії Таран, Алли Мазур і Падалко: справжні красуні

Мама – найближча та найрідніша людина для кожного. Зірки ТСН Лідія Таран, Алла Мазур, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька вирішили показати, як виглядають їхні матері.

Я не впізнала жодну з них, а чи впізнаєте ви? Як виглядають повністю без макіяжу всі співачки з “ВІА Гри”

Напевно, не існує іншого дівочого гурту з такими красунями. Склад віагрянок постійно змінювався, та деякі обличчя запам'яталися назавжди. А чи зможете впізнати співачок, якщо з них змити мейкап?

Невже на 1+1 в колективі працюють “зміюки”? Марічка Падалко зізналася, що не знає, яка зарплатня у її колег

Марічка Падалко розкрила рівень своєї зарплатні на телеканалі 1+1. Порівняно з Григорієм Решетніком з СТБ, це справжні копійки. Скільки ж отримують щомісяця колеги ведучої новин?