facebook

Навіть ті, хто гарбуза не полюбляє, цю страву обожнюють: ароматна запіканка з сиром — фаворит цієї осені

Якщо при слові "гарбуз" ви уявляєте хелловінську ліхтарню чи кашу з дитинства, яку намагались уникати, то ця запіканка здатна змінити ваші упередження! 

Ароматна запіканка з гарбуза та сиру — це справжній фаворит осені, який змушує навіть найвибагливіших гурманів переглянути свої погляди на цей оранжевий овоч. А ще — це той випадок, коли здорове може бути смачним! І не хвилюйтеся, якщо раніше ви не були шанувальником гарбуза, ця страва здатна змусити вас закохатися з першого шматочку.

Інгредієнти:

  • 500 г очищеного гарбуза
  • 250 г кисломолочного сиру (краще обрати жирний, але підійде й той, який у вас є)
  • 2 яйця
  • ½ чайної ложки цукру
  • 1-2 зубчики часнику
  • 50 г вершкового масла
  • 100  г сметани
  • 50 г тертого сиру (наприклад, моцарела або пармезан) для скоринки

Приготування

Сирно-гарбузова запіканка — фаворит цієї осені

Наріжте гарбуз кубиками, покладіть у каструлю, залийте водою та варіть до м’якості (приблизно 15 хвилин), а тоді злийте зайве й додайте вершкове масло, щоб воно розтануло й надало ніжності.

В окремій мисці збийте яйця з цукром та дрібкою солі до легкої пінки. Додайте сир, сметану та часник. Гарненько перемішайте до однорідної маси. Не бійтеся, якщо сир буде трохи крупинками — це лише додасть текстури запіканці. Далі поєднайте сирну масу з гарбузом, ретельно перемішуючи.

Тепер змастіть форму для запікання маслом й викладіть туди гарбузово-сирну суміш. Рівномірно розподіліть її та посипте зверху тертим сиром. Він створить апетитну золотисту скоринку, яка стане справжньою родзинкою цієї страви. Після того накрийте фольгою та запікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.

Готову страву дістаньте з духовки та дайте їй трохи охолонути. Подавати можна як теплу, так і холодну. Тож, якщо ви досі сумнівалися, чи варто спробувати таку запіканку, не вагайтеся! Дайте гарбузу ще один шанс, і він обов’язково стане вашим улюбленим інгредієнтом цієї осені. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Котлети більше не смажу, бо не маю часу, а от курочку під шубкою запікаю 30 хвилин: дешево, ситно, смачно

Хтось скаже: "Зараз ні в кого на готування часу немає, але є на візажиста, масажиста, манікюр, ТікТок та YouTube". А ми відповімо: "А чом би й ні, якщо з цим рецептом і сім'я сита, і жінка вільна!"

В Олі Полякової тепер власний професійний конюх: співачка розповіла, яку професію опанувала молодша донька

Мати-зірка, що звикла до спалахів камер, червоних доріжок та запальних хітів, і її молодша донька – це як ніч і день. Аліса відрізняється від інших щирим та природним підходом до життя.

Заповіт Назарія Яремчука не виконав: друг легенди української естради відгорнув завісу прихованої історії

Назарій Яремчук — голос, який навіки залишився в серцях мільйонів українців, з тих, хто став символом національної естради. Але за сценою була й інша сторона його життя, більш інтимна та прихована.

Я не думала, що можна приготувати картоплю так: із соковитою начинкою в середині, страва не вимагає гарнірів

Це не деруни й не пиріжки, а ідеальний варіант на вечерю, сніданок або перекус, коли хочеться поєднати смак картоплі та соковитої начинки в одному рецепті.

Дякуючи сусідам: Маша Єфросиніна більше не може подорожувати країнами світу. Як обмежили волю телеведучої

Маша Єфросиніна, українська телеведуча, відома своєю активною позицією та гострим словом, і не могла подумати, що її свобода пересування буде так несподівано обмежена.

Якщо ви не знаєте, що робити зі своїм виноградом, приготуйте з нього мед: готується швидко та легко

Ось і у вас дозрів виноград. І що ж робити з цим багатством? Варення, компот і навіть вино заготовили, а врожаю ще багато. У нас на цей випадок є чудова пропозиція — приготуйте з нього мед!