facebook

Готується швидко, а з’їдається миттєво: цей рецепт домашнього плавленого сиру вважаю найкращим

Плавлений сир зовсім не обов'язково купувати у магазині. Намастити бутерброди можна й продуктом, зробленим власноруч. Для цього треба взяти яйце, кисломолочний сир та трішки масла.

Вам знадобиться:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • 80 г вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. соди.
Плавлений сир у домашніх умовах

Зберігати домашній плавлений сир потрібно у холодильнику. Тож завчасно приготуйте відповідний посуд. Наприклад, скляні баночки з кришечками. Обов’язково змастіть їх зсередини вершковим маслом.

Плавлений сир у домашніх умовах

Кисломолочний сир має бути натуральним. З сиркової маси у вас нічого не вийде, навіть не намагайтеся. Пропустіть його крізь сито та перекладіть у каструлю. Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. Додайте його до сиру.

Плавлений сир у домашніх умовах

Всипте сіль, цукор, соду. Вбийте невелике яйце. Перемішайте дуже ретельно, щоб маса стала однорідною та гладенькою. Поставте каструлю з сиром у більшу, в яку попередньо налийте трішки води.

Переставте конструкцію на вогонь. Ось так на водяній бані й починайте плавити наш сир. На це піде не більш як 15 хвилин. Коли плавлений сир буде готовий, перекладіть його у мисочку.

Плавлений сир у домашніх умовах

Він має вийти гладенький з тягучою консистенцією. Продукт швидко застигає, тому чимдуж розкладіть по баночках. Покрийте харчовою плівкою, щоб була в контакт із плавленим сиром.

Залиште холонути в такому вигляді. Згодом поставите до холодильника на зберігання. Краще робити плавлений сир невеликими порціями, щоб був свіженький. Тепер уранці на сніданок у вас завжди будуть бутерброди зі смачним домашнім, а не покупним продуктом.

Популярне

Схожі статті

Кулінарні експерти розповіли, як правильно квасити капусту на зиму, щоб вона не гірчила та не перекисала

Квашена капуста — одна з традиційних українських страв. Але як правильно готувати квашену капусту, щоб вона не гірчила та не перекисала? Деталі у статті.

Не треба ні часу, ні духовки: швидкий яблучний пиріг на сковорідці. 10 хвилин та ароматний десерт на столі

Якщо хочеться солоденького, а не має часу йти в магазин чи готувати складні десерти, рецепт яблучного пирога на сковорідці стане паличкою-рятівничкою. Це просто, швидко та смачно.

“Посварилися, одна на одну в суд подали”: Оля Полякова вперше прокоментувала сварку з Машею Єфросиніною

Українська співачка Оля Полякова вперше прокоментувала чутки про конфлікт з Машею Єфросиніною. Чи насправді дві ліпші подружки розсварилися в пух і прах?