facebook

Не треба ні часу, ні духовки: швидкий яблучний пиріг на сковорідці. 10 хвилин та ароматний десерт на столі

Якщо хочеться солоденького, а не має часу йти в магазин чи готувати складні десерти, рецепт яблучного пирога на сковорідці стане паличкою-рятівничкою. Це просто, швидко та смачно.

Інгредієнти:

  • Яблука — 300-400 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 90 г
  • Щепотка солі
  • Ванільний цукор — 10 г
  • Борошно — 100 г
  • Розпушувач — 0,5 ч.л. (за бажанням)
  • Вершкове масло — для змащування сковороди
  • Пергамент

Приготування:

Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину і наріжте скибочками середнього розміру. Пам’ятайте, що форма і товщина шматочків вплинуть на те, наскільки рівномірно вони пропечуться, тому нарізайте яблука не надто товстими, щоб вони швидко просмажилися.

Рецепт яблучного пирога на сковорідці
Рецепт яблучного пирога на сковорідці

У глибоку посудину розбийте яйця. Додайте цукор, ванільний цукор та щіпотку солі. Збийте міксером або вручну віночком, поки маса не стане пишною і світлішою.

Просійте борошно і поступово додавайте його до яєчної суміші. Якщо бажаєте отримати більш пухке тісто, додайте розпушувач. Перемішуйте тісто до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.

Візьміть сковороду з товстим дном діаметром приблизно 24-26 см. Виріжте пергамент за розміром дна сковороди і викладіть його всередину. Змастіть пергамент вершком маслом. На дно підготовленої сковороди рівномірно викладіть нарізані яблука. Коли яблука викладені, залийте їх підготовленим тістом.

Рецепт яблучного пирога на сковорідці
Рецепт яблучного пирога на сковорідці

Поставте сковороду на маленький вогонь і накрийте кришкою. Важливо готувати пиріг на слабкому вогні, щоб він рівномірно пропікся всередині і не підгорів знизу. Через 10 хвилин переверніть пиріг за допомогою кришки на іншу сторону. Приблизний час приготування загалом становить 20-25 хвилин. Через цей час перевірте готовність пирога дерев’яною шпажкою або зубочисткою: якщо вона виходить сухою — пиріг готовий.

Популярне

Схожі статті

Ексдружина Остапчука Христина Горняк вперше показала свого нового бойфренда: він військовий (Фото)

Після розставання з шоуменом Володимиром Остапчуком 38-річна Христина Горняк довгий час була самотньою. Та зараз серце молодої жінки знову зайняте.

Про зміни у зовнішності Софії Ротару можна складати легенди: нові фото 77-річної зірки приголомшують

Легендарна українська співачка Софія Ротару продовжує дивувати бездоганним зовнішнім виглядом, навіть переступивши поріг 77-річчя. Що дозволяє артистці зберігати красу та молодість?

Обід без грама м’яса за копійки. Готую такі котлети 7 разів на тиждень: ніхто не вірить, що вони пісні

Котлети за цим рецептом виходять настільки смачними, що ніхто й не зрозуміє, що у них немає ні грама м'яса. Котлети виходять не лише смачними, а й ситними.