facebook

Синочок оцінив цей капустяний пиріг коротко: “Вау!” А я витратила на його приготування всього 35 хвилин

Для приготування цього пирога на пательні знадобиться всього 2 яйця і трішки капусти. Можна приготувати на сімейний обід чи подати на вечерю як основну страву. Всі залишаться ситі й вдоволені.

Вам знадобиться:

  • 220 мл кефіру;
  • 150 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • 2 ст.лож. олії.

Для начинки:

  • 180 г капусти;
  • 30 г кропу;
  • 1 дрібка солі;
  • 0,2 ч.лож. чорного меленого перцю.
Капустяний заливний пиріг на сковорідці

Щоб приготувати заливний пиріг із капустою дуже швидко, духовки не вмикатимемо. А скористаємося сковорідкою. Починайте з начинки. Білокачанну капусту пошинкуйте ножем. Коли буде готова, капустяну гірку ще кілька разів переріжте, щоб подрібнити капусту сильніше.

Капустяний заливний пиріг на сковорідці

Перекладіть у миску. Додайте туди дрібно нарізаний пучок кропу. Посоліть та поперчіть на власний смак. Перемішайте й легенько притисніть руками, щоб капуста стала м’якішою.

Тепер беріться до тіста. У мисочку розбийте яйця. Влийте кефір. Всипте сіль та цукор. Перемішайте вінчиком до однорідності. Всипте борошно та розпушувач, які попередньо обов’язково просійте. Ще раз усе перемішайте.

Капустяний заливний пиріг на сковорідці

Поставте пательню діаметром 22 см на невеликий вогонь. Влийте трішки олії. Вилийте половину тіста, рівномірно розподіливши його по всій поверхні сковорідки. Викладіть підготовлену капустяну начинку. Зверху залийте другою половиною тіста. Розрівняйте.

Капустяний заливний пиріг на сковорідці

Накрийте кришкою. Вогонь прикрутіть до мінімуму. Витримайте так 20 хвилин. Після цього перекладіть пиріг на інший бік за допомогою тарілки, яку прикладіть до пательні й переверніть її.

Знову накрийте кришкою і смажте ще 15 хвилин. Усе, капустяний пиріг готовий. Викладіть його на блюдо й наріжте на порції за кількістю осіб за столом. Вечеря обіцяє бути дуже смачною.

Популярне

Схожі статті

Ви не повірите, коли побачите спальню й вітальню Кошового: дизайнерські рішення друга президента вражають

Відомий український актор і гуморист Євген Кошовий разом із родиною живе в столиці. Як виглядає квартира, де проводить більшу частину свого часу зіркова родина?

“Більше жодних біляшів та чебуреків!”: замішую тісто на майонезі та закручую фарш у трубочки – мої у захваті

М'ясні трубочки зготувати набагато простіше, ніж біляші чи чебуреки. А тісто, в яке додається майонез, виходить набагато смачнішим. Тож обов'язково заплануйте цю страву, й вона стане улюбленою.

Допоки Ольга Сумська воркує з Лесем Задніпровським, Борисюк споглядає здалеку: невже не ревнує дружину?

Ольга Сумська, Лесь Задніпровський та Віталій Борисюк пустилися берега й влаштували "кохання на трьох". Дружину Олександра Михайловича Зою Сивач до дійства чомусь не залучили.