facebook

Дуже пишні і без дріжджів. Навчилася у бабусі, як приготувати пухкі біляші з
м’ясом: готую за раз по 50 штук

Багато людей полюбляють соковиті біляші, але не всі вміють готувати їх вдома, особливо, якщо під рукою не виявилося дріжджів. Цей рецепт допоможе вам приготувати смаколик, не витративши багато часу.

Інгредієнти для тіста на 12 біляшів: (якщо вам потрібна більша кількість, подвоюйте або потроюйте кількість інгредієнтів):

  • Кефір — 250 мл
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — 1/2 ч.л.
  • Сода — 1/2 ч.л. (працює як розпушувач у поєднанні з кефіром)
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Рослинна олія — 20 мл
  • Борошно — 400-420 г (приблизно, в залежності від консистенції тіста)

Для начинки:

  • Фарш — 400 г (можна використовувати свинячий, яловичий або суміш)
  • Цибуля — 1 середня цибулина
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль — 1/2 ч.л.
  • Чорний перець — за смаком
  • Кефір — 2 ст.л.

Приготування:

Змішайте кефір, яйце, рослинну олію, сіль, цукор і соду. Сода взаємодіє з кислим середовищем кефіру, утворюючи пухирці, що допоможе тісту бути більш повітряним і м’яким.

Соковиті біляші на бездріжджовому тісті
Соковиті біляші на бездріжджовому тісті

Поступово додавайте просіяне борошно, замішуючи тісто. Починайте з 400 г і додавайте більше в міру необхідності, поки тісто не стане м’яким і не перестане липнути до рук. Важливо не забивати тісто борошном, щоб воно залишалося ніжним.

Після замішування дайте тісту відпочити під рушником або харчовою плівкою протягом 20-30 хвилин. У глибоку миску покладіть фарш. Додайте дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник. Додайте сіль, чорний перець і 2 столові ложки кефіру.

Пухкі біліші без дріжджів та розпушувача
Пухкі біліші без дріжджів та розпушувача

Після того як тісто відпочине, розділіть його на 12 рівних частин. З кожної частини сформуйте невелику кульку. Розкачайте кожну кульку тіста в невеликий круг, приблизно 8-10 см у діаметрі. На середину кожного круга викладіть 1-2 столові ложки фаршу. Закріпіть краї тіста, залишаючи отвір посередині для традиційного вигляду біляша, за бажанням. Або можете робити без отвору.

Розігрійте на сковороді достатню кількість рослинної олії. Викладайте біляші на гарячу сковороду отвором донизу. Обсмажуйте їх на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох сторін. Потім переверніть, зменшіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і обсмажуйте ще кілька хвилин, щоб фарш добре пропікся всередині.

Популярне

Схожі статті

Сімейки з орнаментом для діда: Леся Нікітюк показала, чим радує свого молодшого на 9 років чоловіка

Леся Нікітюк, яка нещодавно розсекретила ім'я свого бойфренда, показала, які подарунки йому робить. Для свого молодшого на 9 років чоловіка телеведуча зробила досить специфічний сюрприз.

Навіть коту можна на стіл: Оля Полякова показала, як виглядає кухня в її заміському маєтку (Фото)

Популярна співачка Оля Полякова показала шанувальникам, як виглядає кухня в її заміському маєтку під Києвом. Будинок знаходиться в елітному селищі, куди так просто не потрапити.

Хліб в котлети не кладу! Свекруха навчила, що додавати до фаршу, щоб котлети були соковиті на другий день

Кожна господиня знає, що приготувати соковиті та ніжні котлети — це справжнє мистецтво. І хочуть знайти такий рецепт, де котлети залишаються м'якими навіть на наступний день після приготування.

Ніякого торта не треба! Смачний морквяний пиріг за 3 копійки: їсти будуть й ті, хто ніс воротить від моркви

Морквяний пиріг неодмінно здивує вас смаком та ароматом. Десерт не має нічого спільного з тою морквою, яку усі виловлюють із супу, та будуть їсти навіть діти, бо це – смачно.

Світом блукає, а притулисько собі знайти не може: чоловік Каменських Потап показав, куди поїхав після Дубаї

Деколи популярний український продюсер та співак Потап не перестає мандрувати світом, не залишаючись довго на одному місці. Невже співак не має за кордоном домівки, куди може повернутися та осісти?

Берегиня акторської родини Сумських: Ольга Сумська показала покійну маму, якій могло б виповнитися 90 років

Ольга Сумська частенько розповідає про свою видатну матусю Ганну Опанасенко-Сумську. Жінка могла б 14 жовтня відзначити 90-річчя з дня народження. Але не сталося…