facebook

На Михайлів день буду готувати рульку в пиві: тане в роті. Моя імпровізація для гостей з гірчицею та медом

Скоро християни будуть відзначати свято, присвячене архангелу Михаїлу. І цього дня можна приготувати традиційну страву – рульку в медово-гірчичній глазурі. Детальний рецепт у статті.

Михайлів день відзначається 21 листопада за новим стилем, або 8 листопада за старим. Це одне з важливих християнських свят, присвячене архангелу Михаїлу, який вважається головним захисником і воїном небесного війська в боротьбі зі злом. Господині на це свято можуть приготувати неймовірно смачну та ароматну страву – свинячу рульку, варену в пиві, та запечену в медово-гірчичній глазурі.

Рецепт рульки в пиві та медово-гірчичній глазурі
Рецепт рульки в пиві та медово-гірчичній глазурі

Інгредієнти для рульки:

  • Рулька — 2 шт. (бажано вибирати м’ясисті шматки з меншою кількістю жиру)
  • Темне пиво — 1,5 літра
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Цибуля — 1 шт
  • Морква — 2 шт
  • Лавровий лист — кілька листочків
  • Гострий перець — за смаком
  • Перець горошком — кілька штук
  • Гвоздика — 2-3 шт
  • Сіль — за смаком
  • Будь-які інші спеції — за вашим бажанням

Для соусу (глазурі):

  • Мед — 1 ст.л.
  • Гірчиця — 1 ст.л. (краще використовувати гірчицю з зернами для текстури)
  • Соєвий соус або бульйон — 3 ст.л.

Приготування:

Спершу очистіть часник, цибулю та моркву. Часник залиште цілими зубчиками, а моркву та цибулю наріжте на великі шматки. Промийте рульки під холодною водою, просушіть та зробіть кілька неглибоких надрізів на поверхні шкірки, щоб м’ясо краще просочилося маринадом.

Рецепт святкової страви – рулька в пиві та медово-гірчичній глазурі
Рецепт святкової страви – рулька в пиві та медово-гірчичній глазурі

У велику каструлю налийте темне пиво. Додайте нарізані овочі, лавровий лист, гострий перець, перець горошком, гвоздику та інші спеції. Доведіть до кипіння.

Коли пиво з овочами закипить, занурте туди рульки. Додайте сіль за смаком. Зменште вогонь і варіть на слабкому вогні протягом 1,5–2 годин, доки м’ясо не стане ніжним і не почне легко відділятися від кістки. Регулярно перевіряйте рульку, щоб вона добре проварилася, але не розпадалася.

Поки рулька вариться, приготуйте соус для глазурування. У невеликій мисці змішайте мед, гірчицю та соєвий соус (або бульйон). Ця суміш додасть рульці блискучої скоринки та пікантного смаку.

Рулька варена в пиві та запечена в медово-гірчичному маринаді
Рулька варена в пиві та запечена в медово-гірчичному маринаді

Після того, як рулька буде готова, обережно витягніть її з бульйону та покладіть на деко. Змастіть кожну рульку підготовленою глазур’ю з усіх боків. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте рульки протягом 20–30 хвилин, періодично змащуючи їх соусом, поки не утвориться рум’яна, апетитна скоринка. Подавайте гарячою.

Популярне

Схожі статті

Заміж після 40-ка: Вікторія Булітко, Наталія Могилевська та інші зірки, які пішли під вінець в зрілому віці

Вікторія Булітко, Наталія Могилевська та Ірина Білик довели, що вийти заміж ніколи не пізно. Героїні статті пішли під вінець, коли їм було за 40 років.

Це треба готувати вже зараз. Нереально смачний яблучний рулет: мій фірмовий рецепт вже по друзях розійшовся

Простий у приготуванні і дуже смачний – таким виходить бісквітний рулет з яблуками по цьому рецепту. Такий десерт не гірший за дорогі смаколики з ресторану.

Сімейки з орнаментом для діда: Леся Нікітюк показала, чим радує свого молодшого на 9 років чоловіка

Леся Нікітюк, яка нещодавно розсекретила ім'я свого бойфренда, показала, які подарунки йому робить. Для свого молодшого на 9 років чоловіка телеведуча зробила досить специфічний сюрприз.

Навіть коту можна на стіл: Оля Полякова показала, як виглядає кухня в її заміському маєтку (Фото)

Популярна співачка Оля Полякова показала шанувальникам, як виглядає кухня в її заміському маєтку під Києвом. Будинок знаходиться в елітному селищі, куди так просто не потрапити.

Хліб в котлети не кладу! Свекруха навчила, що додавати до фаршу, щоб котлети були соковиті на другий день

Кожна господиня знає, що приготувати соковиті та ніжні котлети — це справжнє мистецтво. І хочуть знайти такий рецепт, де котлети залишаються м'якими навіть на наступний день після приготування.

Дуже пишні і без дріжджів. Навчилася у бабусі, як приготувати пухкі біляші з
м’ясом: готую за раз по 50 штук

Багато людей полюбляють соковиті біляші, але не всі вміють готувати їх вдома, особливо, якщо під рукою не виявилося дріжджів. Цей рецепт допоможе вам приготувати смаколик, не витративши багато часу.