facebook

Мою курочку під шапочкою гості з’їдають у першу чергу: салат готується дуже просто, а виглядає на всі 100

Спробувавши рецепт цього святкового салату, згодом не одна подія не відбуватиметься без курочки в шапочці. Кількість інгредієнтів обмежена – копчена курка, яйця, сир, помідори.

Вам знадобиться:

  • 200 г напівтвердого сиру;
  • 4 помідори;
  • 5 яєць;
  • 450 г копченої курки;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 6 шматочків хліба;
  • 100 г майонезу;
  • 2 ст.лож. маку;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Салат Курочка в шапочці на свято

Курочка в шапочці підходить на будь-яке свято чи недільний родинний обід. Готується все дуже просто. Якщо завчасно зварити яйця, то взагалі зробите все дуже швидко. Починайте приготування з часникової олії.

Салат Курочка в шапочці на свято

Обчищений зубчик часнику натріть на дрібній тертушці або пропустіть крізь прес. Додайте мелений чорний перець та копчену паприку. Можете використати ще й інші улюблені спеції. Влийте олію та ретельно перемішайте. Допоки олія набиратиметься ароматом спецій, наріжте дрібними кубиками напівтвердий сир.

З хліба приготуйте грінки. Можете взяти батон. Тільки зріжте шкуринку. Тоді сухарики вийдуть світлими й гарними. Наріжте його дрібненько й підсмажте на сухій пательні. Коли хлібчик підсмажиться, приберіть його з пательні та підсмажте мак протягом 2 хвилин. Перекладіть на тарілку.

Салат Курочка в шапочці на свято

Тепер вилийте на сковорідку часникову олію. Заливайте через сито. Коли воно нагріється, додайте грінки. Підсушіть на слабкому вогні протягом 1 хвилини. Помідори наріжте кубиками. Яйця обчистьте і теж наріжте кубиками.

Шматочки копченої курки відділіть на частини, відкинувши кісточки та шкуринку. Наріжте кубиками. Майонез перекладіть у кондитерський мішечок. Тепер можете приступати до збирання салату.

Салат Курочка в шапочці на свято

Поставте на таріль кондитерське кільце. Викладіть нижній шар із копченої курки. Легенько притисніть і зробіть сіточку з майонезу. Далі шар яєць плюс майонезна сіточка. Трішки присоліть та поперчіть.

Помідори викладайте виделкою, щоб сік, який виділився з овочів, залишився на тарілці. Знову майонез. Потім сир і ще раз майонезна сіточка. Безпосередньо перед подачею кільце зніміть, з боків присипте маком, а зверху зробіть шапочку з сухариків.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.