facebook

Корисніше не буває, можна навіть тим, хто на дієті чи “ПП”: білковий хліб без дріжджів та закваски. Рецепт

Кожна господиня хоче вміти пекти смачний та ароматний хліб. А хліб, в приготуванні якого не використовуються дріжджі має більше переваг. Дізнайтеся рецепт смачного бездріжджового хліба у статті.

Хліб — це незамінний продукт на кожному столі. Однак сьогодні великої популярності набувають рецепти хліба, в приготуванні якого не використовуються дріжджі чи закваска. У цій статті ми поділимося з вами унікальним рецептом смачного хліба без дріжджів, який легко приготувати вдома. До того ж, хліб за цим рецептом містить багато білка, що збільшує його користь ледь не вдвічі.

Рецепт білкового хліба без дріжджів
Рецепт білкового хліба без дріжджів

Інгредієнти:

  • 180 г кисломолочного сиру
  • 200 г кефіру, сметани або йогурту (в моєму варіанті 100 г кефіру та 100 г сметани)
  • 1 середнє яйце
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. меду або цукру (за бажанням)
  • 400 г борошна (можливо знадобиться трохи більше чи менше залежно від вологості інгредієнтів)
  • 1 ч.л. соди або 2 ч.л. розпушувача
  • Додатково за бажанням: Насіння (соняшникове, гарбузове) сухофрукти або горіхи

Приготування:

Якщо у вас великий зернистий сир, його можна попередньо протерти через сито або розім’яти виделкою, щоб зробити його більш однорідним. Це допоможе хлібу отримати більш рівномірну текстуру.

Змішайте сир, кефір і яйце. Додайте до суміші 1 чайну ложку солі і 1 чайну ложку меду або цукру. Перемішайте суміш, щоб всі інгредієнти добре розподілилися.

Рецепт білкового хліба без дріжджів
Рецепт білкового хліба без дріжджів

Окремо змішайте борошно з содою або розпушувачем. Якщо ви використовуєте соду, варто додати її безпосередньо до кефіру, щоб вона погасилася. Якщо ж використовуєте розпушувач, просто змішайте його з борошном.

Поступово додавайте борошно до рідкої суміші. Тісто має вийти м’яким і злегка липким, але не повинно сильно приставати до рук. За бажанням можна додати до тіста насіння, сухофрукти або горіхи. Сформуйте з тіста хліб округлої форми.

Рецепт білкового хліба без дріжджів
Рецепт білкового хліба без дріжджів

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть сформоване тісто на деко або в форму і поставте в духовку. Випікайте хліб протягом 40-50 хвилин або до золотистої скоринки. Готовність хліба можна перевірити за допомогою зубочистки: якщо вона виходить сухою — хліб готовий.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.