Чому я раніше не знала цього рецепта? Піта – коржик з кишенькою, в яку можна покласти будь-яку начинку

Піта – це бездріжджові круглі коржі на воді з кишенькою всередині, в яку можна покласти м'ясо, овочі, сир, яйця і майже все, що знайдеться в холодильнику.

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г
  • стакан гарячої води
  • рослинне масло – 2 ст. л
  • сіль – 1 ч. л

Спосіб приготування:

  1. У склянці гарячої води (200 мл) розчинити одну чайну ложку солі.
  2. Потім в просіяне борошно влити солону воду і додати соняшникову олію. Замісити тісто. Спочатку ложкою, а потім руками.
  3. Тісто покласти в пакет і залишити на 20 хвилин.
  4. Тісто розділити на 8 рівних частин, сформувати кульки і накрити пакетом або плівкою. У такому вигляді залишити на 10 хвилин.
  5. Кожну кульку тіста розкачати діаметром приблизно 15 см. Щоб коржик не порвався, припудріть його борошном. Намагайтеся, щоб він був круглим.
  6. На сухій розігрітій сковороді обсмажити коржики до рум’яності з двох сторін в два прийоми з кожного боку (приблизно по 15-20 с).
    Тобто, поклали, обсмажили, перевернули. Коржик повинен роздутися, так утворюється кишенька. А коли його переверне ще раз, він опуститься.
     "" ""

Піта готова!

Її можна їсти і в такому вигляді, а можна наповнити. Для цього потрібно просто відрізати край коржика, і вийде кишенька.
 "" ВАРІАНТИ НАЧИНОК

Сосиски, овочі і сир

 ""

Овочі і куряче філе

 ""

Піта з грецьким салатом

 ""

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.