Рецепт легендарного кремлівського чорного торта «Поль Робсон»: простіше простого, а смак казковий

Торт Поль Робсон, придуманий кремлівськими кухарями, вже скоро 50-років вважається еталоном кондитерського мистецтва - мінімум інгредієнтів, а смак і вигляд бездоганні.

У радянські часи кухаря, які готували для членів КПРС і кремлівських секретарів, винайшли багато страв, які стали відомими на весь світ. Наприклад, баялди – холодне рагу з баклажанами, помідорами, цибулею, часником і заправкою з томатної пасти, яке чомусь отримало назву Юрій Гагарін. Ще салат Столичний з огірків і маленьких кабачків – він так і називається у всіх ресторанах світу. Торт Наполеон, еклери Радянські. Можна довго перераховувати.

А ще був придуманий торт Поль Робсон, який вже скоро 50-років вважається еталоном кондитерського мистецтва – мінімум інгредієнтів, а смак і вигляд бездоганні.

Присвячений цей торт відомому американському співакові Полю Робсону, великому другу СРСР.

Співак Поль Робсон
Співак Поль Робсон

Пояснення до рецептом такі: шоколадні коржі – як колір шкіри негритянського барда; білий крем символізував білизну його зубів, а тертий шоколад і крихтою – кучеряве волосся. Спочатку торт називався Кудрі Поля Робсона, але потім назву скоротили. Форма торта напівшар, як голова.

Спробуйте зробити цей торт – ви будете здивовані, наскільки це просто.

Торт Поль Робсон
Торт Поль Робсон

що знадобиться

  • 2 яйця;
  • 1 ч. Л. цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 1 ч. Л. соди;
  • 2 ст. л. какао;
  • 3 ст. л. топленого вершкового масла.

Для крему:

  • 1 банка згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;

приготування

  1. Все інгредіенти для коржів просто добре змішати, розділити на 2 частини і кожен корж випекти окремо при 180 градусах 30 хвилин. Як залишиться, кожен ниткою розділити на дві частини. Обізати їх по краях, щоб були рівними, можна в формі напівкулі. залишок крихти піде на присипку.
  2. Розмягчене масло збити зі згущеним молоком з легкий крем, перемазати коржі, верх і боки.
  3. Залишок коржів пропустити через м’ясорубку, змішати з тертим шоколадом і покрити торт.

Схожі статті

Спробувала його в ресторані і він підкорив моє серце: салат простий, але дуже смачний. Став ходовим у нас

Цей салат з пекінською капустою до банального простий і зрозумілий. Та поєднання продуктів у ньому настільки вдале, що страва виходить нереально смачною.

Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.

Як зараз виглядає і де живе 53-річна Анастасія Заворотнюк: 5 років онкології і експериментальна терапія

Відома російська акторка Анастасія Заворотнюк вже 5-й рік не з'являється на публіці та не виходить на зв'язок зі своїми прихильниками. Весь цей час жінка проходить лікування від онкології.