Рецепт “бідних ” дерунів без борошна і яєць, які смачніше “багатих “

Деруни або драники вважаються білоруським національним блюдом, хоча готують їх в усіх слов'янських країнах. Є багато варіантів цієї страви, але раніше готували їх без яєць і борошна і називали "бідними " або "порожніми ". Але ж вони смачніше!

Для правильних дерунів треба брати велику дозрілу картоплю – в молодій багато соку і вони будуть розвалюватися.

Щоб все вийшло, як треба, на кожні три картоплини треба брати одну цибулину середнього розміру. Знадобиться ще сіль, 1 ложка сметани (теж на кожні 3 картоплини) і мелений перець.

Як готувати

  1. Картоплю і цибулю натерти, трохи підсолити, змішати зі сметаною (вона для того, щоб маса не потемніла) і помістити в сито на миску або каструльку. Залишити на 10 хвилин.
  2. За цей час зайвий сік стече, в мисці він розшарується на воду і білий осад. Ось воду треба акуратно злити, а осад – це крохмаль, повернути назад до тертої картоплі.
  3. Тепер посолити, скільки треба, додати мелений перець, перемішати.
  4. Сковороду з маслом сильно розігріти, потім вогонь зменшити нижче середнього і смажити деруни по 5 хвилин з кожного боку – до рум’яності.

Якщо не хочете, щоб вони були жирними, помістіть на паперовий рушник, воно все забере.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.