Справжній лаваш в духовці всього з 3 інгредієнтів – беремо борошно, воду і сіль, виходить як з тандира

Багато людей, що стежать за своїм здоров'ям, відмовилися від дріжджової випічки, вважаючи її шкідливою. Заміна хлібу - лаваш. Його можна купити в супермаркетах, але ціна досить кусюча. Спробуйте зробити за цим рецептом домашні коржики - більше купувати не будете.

На Сході існує близько 30 видів лаваша. Більшість роблять тільки на великі свята. А щоденний хліб – найпростіший: борошно, гаряча вода і сіль.

Рецепт

  • 1 стакан гарячої води (близько 60 градусів);
  • 300 г борошна для тесту і 50 для розкочування;
  • 0, 5 ч.л. сіль;
  • 20 мл рослинного масла для змазування дека.

Як робити

  1. Воду вилити в миску, додати сіль і, помішуючи ложкою, розчинити її. Вода як раз трохи охолоне до потрібних 40 градусів.
  2. Всипати борошно і швидко замісити еластичне тісто.
  3. Поділити його на кілька частин – 6 або 8, кожен шматок розкачати як найтонше. Форма коржів – будь-яка, головне, щоб не більше дека.
  4. Духовку нагріти до 180 градусів.
  5. Деко перевернути і дно змастити олією (1 раз, більше не треба).
  6. Випікати коржі близько 3 хвилин. Складати в стопку, і вже з першої накривати мокрим рушником. Всю гірку потримати під рушником ще 5 хвилин – і у вас готовий м’який лаваш для чого завгодно.

 

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.