(Відео) Рецепт приготування “шкари ” з мойви. Таке блюдо часто їдять моряки!

Хоча це блюдо вважається суто чоловічим, проте його їдять все і залишаються дуже задоволені. Це не дороге в приготуванні і економне блюдо.

Зараз мойва є майже в кожному магазині та тим більше на рибному базарі. З мойви ви можете приготувати різні страви. Однак ми рекомендуємо урізноманітнити свій раціон і приготувати страву, яке люблять моряки – “Шкару.” Хоча це блюдо вважається суто чоловічим, проте його їдять все і залишаються дуже задоволені.

Це не дороге в приготуванні та економне блюдо.

Відео: приготування страви моряків – “Шквара”

У соцмережах, люди відзначили цей рецепт своїми постами:

“Чай заварюють і заливають рибку для того, щоб тушка рибки не розвалювалася. Мойва дуже жирна і м’яка, а в чаї дубильні речовини. Сіль змішують з цукром для того, щоб легше було солити, а цукор не дає згортатися білку і це підсилювач смаку. Рибка знаходиться між шаром цибулі, а цибуля любить сіль. Хочете спробувати смачне блюдо – робіть як вам показують і радять! Смачного! Автору респект і повагу. ”

“Шкара” -це традиційна щоденна осоружна їжа трудівників моря з сезонних овочів і риб’ячої некондиції – дрібниці та прилова. Так що жорсткого рецепта у шкари не існує. Основні – мойву обов’язково замаринувати в кислому – лимонний сік, оцет – що є, трохи солі та оцту. Годиться майже будь-яка дрібниця, але кидати нечищеними можна далеко не все: у того ж пеленгаса гірка чорна очеревина, а бички заковтують черепашки та собі подібних. Овочі та зелень в Шкарів можуть бути самими різними. Лук обов’язковий, але його краще трохи бланшувати, перш ніж укладати до нього рибку. Повірте, буде Значно смачніше! Загалом, принципи відомі, включайте фантазію! Хай щастить!”