Орхідея зацвіте, як “божевільна”: досвідчені садівники заявили, що для цього знадобиться лише кубик льоду

Щоб змусити орхідею, щойно зав'яне, зацвісти знову, не треба купувати дорогих добрив. Просто дістаньте з морозилки кубик льоду, і ваша підопічна на підвіконні неначе зшаленіє.

Якщо кущик орхідеї відцвітає, не варто сумувати й ностальгувати за часами, коли квітка рясно цвіла. Не переймайтеся, що рослині кінець. Це лише початок нового етапу, причому зі зміною забарвлення пелюсток.

Якщо на дно горщика покласти кубик льоду, відбудеться щось дивовижне. Рослина знову випустить квіточки, причому різних кольорів. Зазвичай ці каверзулі зачахають через надмірну вологу, до якої не звикли в умовах природного існування.

Навіщо додавати кубик льоду до орхідеї

А якщо щотижня підкладати кубик льоду, він буде танути повільно. Тож і вологи буде вдосталь для рослини, і перенасичення не відбудеться. Це якщо орхідея у вас зовсім невеличка.

Для середнього кущика потрібно 2 кубики льоду. Для великого – відразу 3. Дехто може подумати, що ця квітка не призначена для крижаної води, й подібний стрес здатен заморозити коріння та листя красуні.

Навіщо додавати кубик льоду до орхідеї

Насправді в університеті Джорджії були проведені подібні експерименти й негативного впливу льоду на орхідеї виявлено не було. Отже, можете сміливо брати на озброєння подібний метод догляду за екзотичною рослиною.

Завжди пам’ятайте, що перелив для орхідеї набагато страшніший, аніж недолив. Тож не треба намагатися поливати красуню якомога частіше. Не забувайте головний принцип – чим вища температура у кімнаті, тим частіше рослина потребує вологи.

Отже, влітку це можна робити двічі на тиждень, а взимку лише 1 раз. Час від часу практикуйте занурення у воду. Прозорий горщик поставте в миску з водою. Рівень води має сягати середини вазона. Зачекайте 40 хвилин. Орхідея вбере стільки вологи, скільки їй потрібно. Тож просто дістаньте з води, дайте стекти краплям і поверніть квітку на місце.

Популярне

Схожі статті

В обіймах таємничих чоловіків: Нікітюк, Кошмал, Камінська показують лише руки своїх коханих – без облич

Серед зірок останнім часом поширюється тенденція приховувати своїх коханих від широкого загалу. Сьогодні в об'єктив камер потрапили лише руки обранців Нікітюк, Кошмал, Камінської, Мішиної.

43-річний актор “Дизель шоу” Євген Гашенко показав свої бодібілдерські мускули: Віка Булітко оцінила одразу

Актор "Дизель шоу" Євген Гашенко не втомлюється дивувати любителів гумору незвичними образами. А ще у свої 43 роки демонструє ідеальну фізичну форму – просто гора м'язів.

Беру склянку кефіру та 1 яйце. Пухкий і соковитий пиріг з Італії з неповторним смаком – просто і смачно

Пиріг за цим рецептом готується буквально 2 хвилини + час на випічку. При цьому він виходить дуже пухким, повітряним і вологим як кекс. Рецепт з доступних продуктів.