Ток-шоу Говорить Україна виповнилося 8 років

За цей час у проекті взяли участь 15 000 героїв та вийшло в ефір 1 700 програм.

Соціальному телевізійному проекту «Говорить Україна» 16 квітня виповнилося 8 років. Шоу виходить на телеканалі «Україна». Її беззмінним ведучим є Олексій Суханов.

Кожна програма – це результат роботи 120 осіб. Над проектом працюють спеціалісти різних галузей: психологи, соціальні працівники, детективи, журналісти-розслідувачі, криміналісти і навіть патологоанатоми. Команда комплексно досліджує та показує кожну історію. Підготовка одного епізоду може зайняти від декількох днів до року.

«Наше основне завдання як соціального проекту — не просто зробити цікавий продукт. Ми хочемо, щоб кожен раз, дивлячись нашу програму, глядач розумів, що цю годину біля екрана проведено не даремно: він виніс для себе щось корисне, взяв участь у вирішенні проблеми, поспівпереживати герою», – розповіла продюсер «Говорить Україна» Юлія Охрименко.

Також вона додала, що для багатьох героїв – участь у шоу – це остання можливість поставити крапку у трагічній історії.

«Найчастіше звертаються до нас люди, для яких проект, в прямому сенсі слова — останній шанс. Нам не важливо, ким працює наш герой, скільки він заробляє, де він живе. Якщо є проблема, з якою неможливо впоратися, — ми відкриті».

У день до авторів проекту звертаються 50 людей.  За час існування шоу  команді найбільше запам’яталися розслідування на скандальні теми: «Смерть підлітка в Прилуках: чому повстало місто?», «Трагічне зникнення 11-річної Даші з Одеси: хто прикривав ката?», «Шок: плачу гроші за знущання з сина». Остання програма, до слова, мала позитивні наслідки: правоохоронні органи переглянули кримінальні справи.

Колектив також працює і з романтичними історіями, які теж мали щасливий фінал. Після епізоду під назвою «Наречений з павичами: куди зникають наречені», в якій гарний 60-річний моряк намагався зрозуміти, чому йому  не щастить з жінками, журналістам проекту написала глядачка. Жінка закохалася у героя, автори проекту передали її контакти та фото чоловікові, і у пари зав’язалися романтичні стосунки.

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.