Як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим

Рис - дуже примхлива крупа. Його можна з легкістю зіпсувати, якщо не знати базових правил варіння рису. Зацікавилися?

Найбільш поширена проблема при варінні рису – це коли крупа після приготування перетворюється в одну суцільну масу і розварюється. Так, явище неприємне, але трапляється практично у кожної другої домогосподарки. Як же його уникнути?

Головні правила при варінні рису

Як правильно варити рис
  1. Наливайте води завжди набагато більше, а не 1 до 1, як часто пишуть на упаковці. Рис – крупа, яка дуже любить вологу. Але більше рідини, ніж їй потрібно, вона не візьме. Налийте багато води, набагато більше, щоб крупа відчувала себе в каструлі “комфортно “. Зайве потім можна просто злити.
  2. Засинайте рис завжди в киплячу воду, попередньо кинувши щіпку солі. Ніколи не кладіть крупу в холодну воду ще до того, як почнеться кипіння.
  3. Перед тим, як кинути рис в воду, добре його промийте. Іноді цьому доводиться приділяти дуже багато часу. Промивайте крупу до тих пір, поки вода після промивки не буде кристально чистою.
  4. Не перемішуйте рис, коли засипаєте його в каструлю. Він любить тишу і спокій. Тому на час варіння залиште каструлю на повільному вогні і сходіть, наприклад, помедитируйте.
  5. Вимкніть рис за 2 хвилини до того часу, який зазначено на упаковці. Злийте воду, залиште його “дійти “, промийте.

Відзначимо, що деякі господині вимикають рис, і не зливають воду, залишаючи крупу “доходити “. Даний варіант не підходить, якщо ви використовували рада вище, і налили дуже багато води. Він просто перетвориться в кашку.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.