Коли Трійця у 2022 році: дата свята, історія та традиції

Трійця - це одне з великих релігійних свят у країні, яке відзначають після Великодня.

Фіксованої дати свята немає — все залежить від того, коли у конкретний рік відзначатиметься Великдень. Трійця має іншу церковну назву – “П’ятидесятниця”. У назві є проста підказка – цей день потрапляє на п’ятдесятий день після Великодня.

Щоб дізнатися, коли Трійця у 2022 році, потрібно спочатку визначити коли Великдень у 2022 році.

За церковним календарем Великдень 2022 року припадає на 24 квітня. Якщо додати до цієї дати 50 днів, то вийде 12 червня.

Трійця 2022 року буде 12 червня, в неділю

Скоро Трійця!

Незважаючи на те, що це свято у церковному світі святкує менше людей, ніж Різдво чи Великдень, на Трійцю є низка своїх прикмет та звичаїв, які обов’язково потрібно виконувати. Наприклад, будь-яке релігійне свято – це привід молитися.

А ще Трійця – це “зелене свято”. З цього дня віруючі почнуть помічати, як усе довкола позеленіло, а будинки поставлять гілки зеленої берези, попередньо освятивши їх у храмі. У такому разі злих духів та негативної енергетики в сім’ї не буде дуже довго, адже віруючих захищатиме енергія найсильнішої молитви у світле свято.

За два дні до Трійці необхідно провести генеральне прибирання вдома, адже на церковне свято щось робити суворо заборонено. У суботу перед Трійцею прийнято їздити на цвинтарі та поминати померлих.

Також на Трійцю прийнято спілкуватися із сусідами, навіть якщо ви у сварці. Це чудова нагода помиритися і порозумітися. Адже правду свідчать, що релігійні свята згуртовують.