Коли в Україні переводять годинник і як адаптуватися організму до переходу на зимовий час

Вночі у суботу – 30.10.2021 року на неділю – 31.10.2021 року жителі України переведуть стрілки годинника на 60 хвилин тому.

Починаючи з 1 листопада 2021 року, мешканцям нашої країни потрібно буде пристосовуватися до нового часу. Деяким людям для цього потрібно лише кілька діб, іншим кілька тижнів.

Вночі у суботу – 30.10.2021 року на неділю – 31.10.2021 року жителі України переведуть стрілки годинника на 60 хвилин тому.

Перехід на зимовий час

Це дасть можливість у вихідний день поспати на одну годину довше і доба збільшиться на 60 хвилин.
Ганна Сєрова, яка є сімейним лікарем, розповіла про позитивні та негативні зміни у переведенні годинника.

Як радить лікар, необхідно вже зараз не чекати переведення годинника, щоб мінімально нашкодити своєму здоров’ю, у зв’язку з переведенням годинника. Що потрібно зробити, щоб швидко адаптуватись людині?

По-перше, необхідно вирушати спати та прокидатися на 10-15 хвилин раніше. По-друге, необхідно дотримуватися режиму сну за новим часом. Також потрібно змінити приймання їжі, і час, коли ви займаєтеся зарядкою або пробіжкою на вулиці.

Далі у другій половині дня не зловживайте алкогольними напоями, кавою та чаєм. Важливо перед тим, як будете лягати спати, не сидіти довго перед ноутбуком, планшетом або телефоном. Приблизно за годину потрібно все вимкнути. Таким чином ви швидше заснете. Далі – провітріть кімнату, де збираєтеся спати.

Зауважте, що штори повинні бути закриті. Протягом усього дня намагайтеся більше бути на свіжому повітрі та під сонячним промінням.

По можливості відмовтеся у цей перехідний період від зайвої чашки кави. Особливо зверніть увагу, щоб менше чи взагалі не пити каву у другій половині дня.