Яловичина в Україні зростає в ціні: що далі прогнозують експерти?

Статистичні дані говорять про те, що протягом року середньостатистичний мешканець України споживає 53,8 кілограма м'яса, у тому числі 15% - це яловичина.

Український клуб аграрного бізнесу, з посиланням на дані Державної служби статистики України, поінформував, що починаючи з початку 2021 року до жовтня 2021 року в нашій країні збільшилася вартість яловичини понад 40%.

Статистичні дані говорять про те, що протягом року середньостатистичний мешканець України споживає 53,8 кілограма м’яса, у тому числі 15% – це яловичина. Але цей відсоток знижується у зв’язку з тим, що вартість м’яса постійно зростає.

М’ясо – яловичина

Наприклад, на сьогодні за 1 кг гуляшу з яловичини необхідно викласти покупцю – 230 грн. Якщо порівняти цю ціну з початку 2021 року, можна помітити, що вона збільшилася на 40%.
Також збільшились у ціні на 44% ребра, які в середньому по Україні коштують 140 грн., за 1 кг.

Менше подорожчала вирізка із яловичини. Так з 01.01.2021 року та до жовтня 2021 року вартість вирізки з яловичини зросла на 28% і її ціна зараз – 255 грн., за 1 кг.
Підвищення вартості яловичини пов’язане зі зниженням поголів’я великої рогатої худоби в Україні.

Хоча ціни на м’ясо в Україні постійно зростають, попит на нього залишається високим. Цього року наша країна експортувала яловичину із різних держав світу. Тому аналітики продовольчого ринку прогнозують подальше підвищення цін на м’ясо в Україні.

Для інформації з початку 2021 року вартість свинини в Україні зросла на 11%.

Також ЗМІ повідомляли, що протягом тижня у нашій країні піднялися ціна на овочі, особливо на кабачки та огірки.