Чудові дуже тонкі домашні млинці – рецепт від Ольги Матвій (відео)

Любите млинці? Тоді ми підготували для вас ідеальний рецепт із пропорціями!

Рецептом поділилася Ольга Матвій у своєму Ютуб-блозі. Відео можна знайти в кінці статті.

Чудові домашні млинці від Ольги Матвій: що потрібно взяти

Чудові домашні млинці від Ольги Матвій: що потрібно взяти

Чудові домашні млинці від Ольги Матвій: інструкція з виготовлення + відео

Беремо яйця. Їх неодмінно необхідно взяти кімнатної температури. Збиваєте яйця до густої піни. 0,5 ч/л солі додаєте до піни. Якщо любите солодкі млинці, то кладіть 2 столові ложки, і знову збиваєте. Можна міксером, блендером, віночком чи вилкою. Додайте муку|борошно| і знову ретельно перемішайте до однорідної маси – стежте за тим, щоб не було грудочок.

Потім беріть молоко – також кімнатної температури. Але не грійте його, просто дайте постояти на кухні. Інакше у тесті будуть грудочки. Додаєте молоко і знову змішуєте до однорідної маси – чим більше тим буде бульбашок, тим повітрянішим буде тісто.

Додайте 1 столову ложку соняшникової олії. Якщо все правильно вийшло, то тісто у вас буде рідке, невелика густота. Тоді млинці вийдуть тоненькими та смачними. Якщо хочете більш щільні млинці, додайте|добавляйте| трохи борошна. Тесту потрібно дати постояти близько 30-60 хв.

Для випікання краще брати сковороду із товстим дном. На ній млинець саме пропікатиметься, а не згорятиме.

Перед тим, як виливати тісто для першого млинця, змастіть силіконовою щіточкою з олією поверхню сковороди один раз. Далі в цьому немає потреби, але перед першим млинцем це краще зробити.

Випийкайте млинці.

Після того, як ви зняли млинець зі сковороди, змастіть силіконовою щіточкою зі вершковим маслом, щоб млинець насочився. Смачного!