В Україні вартість курячих яєць зміниться: прогноз експерта

Як зазначає аналітик продовольчого ринку, збільшення вартості яєць пов'язане із сезонністю – зниження пропозиції провокує зростання ціни.

Світлана Литвинова, яка є аналітиком Українського клубу агарного бізнесу України, прогнозує подорожчання в нашій країні курячих яєць. Їх вартість може піднятися на 8-14% і ціна десятка яєць складе 38-40 грн.

Сьогодні десяток яєць можна придбати орієнтовно за 35 грн. З початку листопада 2021 року ціна яєць зросла на 1%.
Як зазначає аналітик продовольчого ринку, збільшення вартості яєць пов’язане із сезонністю – зниження пропозиції провокує зростання ціни.

Яйця

Також експерт констатує, що ближче до Нового Року поступово спостерігатиметься така тенденція і, швидше за все, вартість курячих яєць досягне 38-40 гривень за десяток.

Для інформації: протягом 14 діб в Україні подорожчали найпопулярніші продукти, зокрема овочі.

Але є і зниження цін. Так, наприклад, вартість картоплі знизилася на 20%. Це пов’язано із першими морозами в Україні, кажуть аналітики.
Вартість рису теж знизилася на 11%. Це пов’язано з імпортом та відмінним урожаєм рису в країні.
Проте за останні кілька місяців зросла вартість молока на 16%.

Тенденція зростання набагато вища ніж у європейських країнах.
Раніше також повідомлялося, що у зв’язку зі збільшенням цін на блакитне паливо та електричну енергію, в Україні очікується незабаром подорожчання соняшникової олії. У супермаркетах ціна може сягнути понад 100 грн., за 1 літр.