Як в Україні отримати безкоштовне лікування у приватній клініці

Цією медпрограмою можуть скористатися будь-який мешканець нашої країни. Але для цього необхідно бути громадянином України або мати дозвіл на постійне проживання в країні.

Мешканці нашої країни цікавлять не лише комунальні тарифи, вартість харчові продукти, а і як можна лікуватись у приватних клініках державним коштом.

Коли клініка, яка працює на комерційній основі, укладе договір із Національною службою здоров’я України (НСЗУ), лише тоді вона отримує гроші за терапію хворих із держбюджету.

Це означає, що за лікування мешканців нашої країни платитиме держава. Тому люди зможуть отримувати медичні послуги та лікуватись за які заплатить НСЗУ. Тобто клініки, які працюють на приватній основі, також комунальні лікарні та лікарі ФОП, отримуватимуть фінансування за надання медпослуг конкретному хворому.

Лікарня

Цю медпрограму можуть скористатися будь-який мешканець нашої країни. Але для цього необхідно бути громадянином України або мати дозвіл на постійне проживання в країні.

Для того, щоб цією послугою можна було безплатно користуватися, необхідно, щоб хворий підписав угоду з сімейним лікарем або лікарем, який керує процесом терапії.
Лікар огляне пацієнта та випише електронний напрямок на отримання конкретної медпослуги чи відвідування певного лікаря. Після чого хворий має право обрати де йому лікуватися.

Для надання екстреної медичної допомоги не потрібна декларація і її не потрібно оплачувати.
Не треба звертати уваги, де людина прописана. Людина має право звернутися до будь-якої клініки.

Ви також можете зробити безплатний дзвінок на номер 1677. Це номер інформаційно-довідкової служби Національної служби здоров’я України.
Там людина може уточнити інформацію з будь-якої клініки.

Також за цим номером ви можете поскаржитися (залишити скаргу), якщо у вас у лікарні вимагають гроші за те, що має надаватися безплатно.