День Святого Миколая 2021 в Україні: що не можна дарувати дітям та чому

Вже за місяць в Україні розпочинаються зимові свята. Для дітей це можливість отримати бажані подарунки від Святого Миколая, Діда Мороза, батьків. Цикл Новорічних свят за традицією відкриває Святий Миколай.

Прийнято, що слухняним дітям Святий Миколай дарує приємні подарунки, а от тим, хто погано поводився — кладе лозинки. Проте багато дітей сучасного покоління вже добре знають, що подарунки купують батьки, тому заздалегідь говорять, що хотіли б знайти під подушкою.

Однак є певні межі, за які не варто виходити. У цій статті ми розповімо, на які подарунки у батьків має бути табу.

Що дітям можна дарувати на День Святого Миколая 19 грудня

Як свідчать легенди, Микола Чудотворець залишає слухняним діткам подарунки та солодощі, а врід – прутик чи шматочок вугілля. Так святитель заохочує малечу до добрих справ і вчинків, обдаровуючи за добру поведінку. Найбільш доречними подарунками будуть солодощі та приємні дрібниці — іграшка, яку давно хотів, чи потрібна щодня річ. Ідеальним подарунком може бути пазл, набір для творчості, браслет, конструктор або щось схоже.

День Святого Миколая: що не можна дарувати дітям і чому

День Святого Миколая

Не варто дарувати надзвичайно дорогі гаджети, тому що це не персональне свято дитини, а спільна подія. Щоб його не розбалувати, не варто дарувати великі іграшки за розміром. Це навіть тому, що залишити їх під подушкою буде не дуже зручно.

Оскільки Микола Чудотворець усі свої матеріальні цінності роздавав нужденним, то цього свята з релігійних спонукань батькам не рекомендовано дарувати дітям цінні подарунки чи гроші. Навіть якщо діти дуже просять подарувати їм фінанси на особисті витрати.

Якщо ви хотіли подарувати своїй дитині щось дороге або габаритне, прибережіть цю ідею до Нового року.