Кому із пенсіонерів в Україні піднімуть пенсії у грудні 2021 року

Марина Лазебна, яка є міністром соціальної політики України, розповіла, що у грудні 2021 року буде підвищено пенсії.

Жителі нашої країни уважно стежать, як підвищуються і на скільки тарифи на комуналку, ціни на харчові продукти та медикаменти.

Пенсіонери в Україні цікавляться коли буде чергове підвищення пенсій і найголовніше яких категорій пенсіонерів це торкнеться. Звичайно, важливе значення для них має також на скільки будуть підвищені пенсії.

Адже не є секретом, що для пенсіонера в нашій країні проблематично звести кінці з кінцями на одну пенсію. Деяким пенсіонерам допомагають їхні діти чи навіть онуки, але більшість живе на одну пенсію.

Як прожити на пенсію?

А якщо враховувати, що в Україні постійно підвищуються тарифи комунальні та ціни на продукти, а також ліки, то питання про підвищення пенсій для них не пусте. А більшості пенсіонерів важко за станом здоров’я, десь підробити.

Марина Лазебна, яка є міністром соціальної політики України, розповіла, що у грудні 2021 року буде підвищено пенсії. Це торкнеться найнижчих і найвищих пенсій. Яка категорія пенсіонерів може на це розраховувати?

Це стосуватиметься тих категорій пенсіонерів, у яких найменша пенсія та невеликий страховий стаж. З 01.12.2021 року у цієї категорії пенсія збільшиться, оскільки підвищиться у країні прожитковий мінімум. Чиновник також сказала, що перерахують надбавки та підвищення до пенсії, пов’язані з прожитковим мінімумом, в тому числі надбавка за наднормативний стаж.

Пенсіонери, які старші 65 років зі страховим стажем 30 років – жінки та 35 років – чоловіки, отримають підвищення.
Марина Лазебна констатувала, що з 01.12.2021 року мінімальна пенсійна виплата для них збільшиться з 2400 грн. до 2600 грн.