В Україні у 2022 році плануються доплати для жінок-пенсіонерок

Це підвищення буде у розмірі 9%. Це буде зроблено, тому що пенсії жінкам суттєво відрізняються від пенсій чоловікам.

Ні для кого не секрет, що людям пенсійного віку важко зводити кінці до кінця. Особливо це стосується пенсіонерів із мінімальною пенсією.

Пенсіонери в Україні уважно стежать, наскільки збільшиться пенсія у 2022 році та найголовніше коли це станеться. Багато звичайних пенсіонерів живуть лише на одну пенсію і їм нема кому допомогти. Тож кожна копійка на рахунку.

У нашій країні у 2022 році хочуть підвищити пенсії жінкам-пенсіонеркам, якщо вони мають повний страховий стаж у 29 років.

Це підвищення буде у розмірі 9%. Це буде зроблено, тому що пенсії жінкам суттєво відрізняються від пенсій чоловікам. Причина в тому, що у жінок, як правило, була менша заробітна плата, ніж у чоловіків.

Жінки пенсійного віку

І до того ж коли жінка була у декретній відпустці з догляду за дитиною, то їй страховий стаж захищався на рівні мінімальних внесків. Хоча деякі категорії жінок мають пільги від держави. На них зможуть претендувати:

жінки, які мають п’ять або більше дітей, яких вони виховували до восьмирічного віку;
матері осіб з інвалідністю з дитинства.

Ці жінки матимуть право на пенсію за віком, коли їм виповниться 50 років і відповідно у них буде стаж не менше 15 років. У цей стаж враховується час, коли вони доглядали дітей.

Коли жінка виховує неповнолітню дитину, то їй покладено надбавку щомісяця до пенсії в 150 гривень, за кожну неповнолітню дитину.

Хто ще зможе розраховувати на надбавку?

Військові, які служили у розвідувальних органах, а потім вийшли на пенсію та отримують її згідно із законом №2262.