Як змінилася вартість сала в Україні: ціни на ринках

Ви куштували яєчню зі шкварками? Її ні в яке порівняння не можна порівняти з яєчнею без сала на простій соняшниковій олії. Смак не той, та й запах те саме.

Як ви ставитеся до сала? Різні люди по-різному, але в Україні ставлення до сала особливе. Це всі знають і звичайне сало з ринку (якщо ви правильно його вибрали) не можна ні з чим порівняти.

Ви куштували яєчню зі шкварками? Її ні в яке порівняння не можна порівняти з яєчнею без сала на простій соняшниковій олії. Смак не той, та й запах те саме.

А бутерброд із підчеревиною (тільки нормально приготовленою) дає фору бутерброду з будь-якою, навіть найдорожчою ковбасою!

І навіть просто нарізане тонкими шматочками сало з огірком та зеленню, а також чорним хлібом – прикрасить будь-який стіл, не кажучи вже, що це проста та чудова закуска.

Сало це продукт, який затребуваний у нашій країні. Будь-яка господиня знає про це. Деякі домогосподарки не мислять: як це можна приготувати український борщ без сала? Однак зараз сало стало дуже дорогим і багатьом не по кишені. Які ціни на ринках у різних містах у нашій країні? За якою ціною її реалізують і наскільки воно стало дорожчим за свинину? На ці запитання відповідає пропонована вам стаття.

Нещодавно у соціальних мережах з’явилася інформація, що сало у столиці України вже продають по 500 гривень за один кілограм.

ТСН повідомляє у своєму сюжеті, що розповіли продавці на ринках кількох міст України з цього питання. Київ, Одеса, Львів та Дніпро – це ті міста, в яких журналісти з’ясовували яка ціна сала на ринках і що відбувається з цінами. Вони констатували, що сало зараз виявилося вищим за ціною ніж м’ясо.

Апетитне сало

Так, у Києві на одному ринку сало продають за 120 гривень за один кілограм і за 300 гривень так зване генеральське сало. У той час, як свинина коштує 105-110 грн., за 1 кг.
Як розповіли продавці на ринках, сьогодні люди купують більше сало, ніж м’ясо. Вартість сала 500 гривень за один кілограм, продавці не підтвердили. Вони лише констатували, що вартість сала останнім часом стабілізувалася.

На ринках Дніпра, те ж саме, сало дорожче за свинину. Свинина коштує 120 гривень за один кілограм, а сало 150. Продавцями констатується, що сало можна виторгувати за меншою ціною, це базар.

Продавці на ринках Львова кажуть, що жителі нашої країни більше купують сало ближче до зими. Тому й вартість сала у період зростає. Невеликий товщини сало коштує дешевше. А так сало у Львові можна купити за 100-120 гривень за кілограм.

На одеському ринку сало коштує 150-200 грн., за 1 кг, а тонке можна придбати і по 70-80 гривень за кілограм.