Які види пенсій в Україні будуть перераховані з 1 грудня 2021 року

У нашій країні з -1.12.2021 року зросте сума прожиткового мінімуму та мінімальна заробітна плата, яка стане 6500 гривень.

Пенсіонери в Україні уважно стежать за інформацією про підвищення пенсій у 2021 та 202 роках. Для них зараз прожити на одну пенсію проблематично. Тому такий інтерес колись і найголовніше на скільки держава підвищить пенсію найближчим часом. І яких категорій пенсіонерів у нашій країні зачепить це підвищення?

На тлі подорожчання харчові продукти та тарифів на комунальні послуги, а також медикаментів, для кожного пенсіонера України – це не пусте питання. Звичайно, деяким можливо надають допомогу діти або навіть онуки. Але, як правило, звичайному пенсіонеру в нашій країні доводиться існувати тільки на свою пенсію і сподіватися, коли держава її підвищить.

На скільки збільшать пенсію?

У нашій країні з -1.12.2021 року зросте сума прожиткового мінімуму та мінімальна заробітна плата, яка стане 6500 гривень.
А пенсії, надбавки та підвищення з 1 грудня 2021 року нараховуються відповідно до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – 1934 грн.

Також з 01.12.2021 року перерахують мінімальні та максимальні розміри пенсій в Україні. Пенсійний фонд перераховуватиме сам на основі своїх даних про людину. Звертатися до Пенсійного фонду не потрібно.

З 01.12.2021 року буде перераховано:
мінімальні та максимальні розміри пенсійних виплат;
доплати за стаж понад норму тим людям, які працюють;
пенсійні виплати за особливі заслуги перед країною;
пенсійні виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань;
адресний посібник (кожний місяць), для інвалідів війни та учасників бойових дій;
соцдопомога для догляду за інвалідами війни.