Що потрібно знати під час виборів сала на базарі: поради експерта

Є певні правила, за якими ви можете купити потрібне вам сало. На що варто звертати увагу, коли ви вибираєте сало?

Коли ви вибираєте сало на базарі або в супермаркеті, то, природно, хочете вибрати нормально і найголовніше смачне. Але буває так, що купивши сало і прийшовши додому після проби, ви з розчаруванням констатуєте, що купили не таке сало, яке вам подобається.

Одні люди купують сало для засолювання і потім, щоб його їсти, інші для яєчні зі шкварками.

Є певні правила, за якими ви можете купити потрібне вам сало. На що варто звертати увагу, коли ви вибираєте сало?

Апетитне сало!

Експертом було названо кілька основних ознак, за якими можна визначити, що сало свіже, якісне та смачне.

Свиняче сало вважається смачним, поживним та корисним продуктом. Однак його купувати краще у фермерів та продавців, які вже перевірені. А якщо ви вперше купуєте сало у людини на базарі та раніше у неї не купували, на що орієнтуватися?

По-перше, сало краще купувати на ринку. Річ у тому, що коли ви ходите на ринку по рядах з продавцями сала, то можете вибрати найкраще, смачне і свіже. До того ж на базарі ви можете скуштувати шматочок сала, у супермаркеті це навряд чи можливо.

На що слід звернути увагу під час вибору сала?

Якщо ви хочете посолити сало, то найкращий варіант це коли воно зі спинної чи бічної частини тушки. Його товщина має бути не менше 2,5 см, товщина шкурки не враховується. Таке сало називається шпиком.

З черевної порожнини сало не підходить для посолу, а також те, що вздовж хребта. Річ у тому, що там проходить тонка жиляста плівка і сало тут жорстке.
Білий чи ніжно-рожевий колір сала – це найкращий варіант для вибору. Якщо сало сіре або жовте, то це говорить про те, що воно взяте від старої тварини або просто довго лежало.

Коли ви вибираєте сало, потрібно звернути увагу на шкірку. Краще, якщо шкірка підсмалена за допомогою соломи. І колір гарний і відмінний запах. Ви повинні знати, що тонка шкірка жовтого або рожевого відтінку означає, що сало м’яке та смачне.

Якщо шкірка товста, це говорить про жорсткості сала. Якщо шкірка коричнева, то для посолу воно не годиться – стареньке.

Для інформації: у середньому вартість солоного сала у нашій країні залежно від області – 185 гривень за один кілограм.
Останнім часом сало різко подорожчало і коштує навіть вище за свинину.