В Україні за один день значно зріс у ціні популярний овоч: яка його нова ціна?

Зараз найбільший гуртовий ринок в Україні "Неждана" реалізує огірки по 50-60 грн., За 1 кг. А буквально добу тому вони продавалися за 35-55 гривень.

У нашій країні лише протягом одного дня значно піднялася вартість огірків. Чому так вийшло, аналізує експерт.

Річ у тому, що різке підвищення вартості огірків буквально протягом дня пов’язане з тим, що сильно зменшилася пропозиція від фермерів. Важливе значення має зміна погодних умов і те, що скоротився світловий день. Це все далося взнаки на врожайність у теплицях.

Огірки

Зараз найбільший гуртовий ринок в Україні Неждана реалізує огірки по 50-60 грн., За 1 кг. А буквально добу тому вони продавалися за 35-55 гривень. На одеському гуртовому ринку огірки продають за ціною 55-58 грн/кг. Також подорожчання торкнулося і кабачків. Так на ринку “Неждана” кабачки можна купити за 35-40 гривень за 1 кг.

Дещо впала вартість томатів. Звичайні круглі червоні помідори зараз продають за 15-20 грн/кг. Ціна жовтих та рожевих помідорів та сама. Чорні помідори коштують 20-25 гривень за кілограм. Ціна червоного конусоподібного перцю стала 25 грн/кг, а кубуватий – 30-40 гривень за один кілограм. Вартість баклажанів становить 15-70 грн/кг.

Овочі, що входять до “борщового набору” можна купити за такою вартістю: ціна картоплі та моркви становить 5-7 грн/кг, буряків 6-10 грн/кг, капусти 7-8 грн/кг, цибулі 8-9 гривень за один кілограм.

Для інформації: у нашій країні подорожчала яловичина. Якщо проаналізувати вартість яловичини із січня до жовтня 2021 року, то ціна за один кілограм зросла на 40%.