Як не замерзнути в холодну пору року: 3 універсальні правила

1 грудня – початок зими. Хоч і не у всіх регіонах, але вже почалися серйозні похолодання. Тому дуже важливо убезпечити себе від обмороження та переохолодження.

З кожним днем ​​стає все холоднішим, а наш організм не відразу адаптується до змін погоди. Виходячи з будинку на вулицю, ми намагаємося якнайшвидше добігти до магазину, офісу або автомобіля, а на прогулянці починаємо мерзнути через п’ятнадцять хвилин.

Ми склали вам топ-3 поради, без яких не можна виходити надвір у морози.

Виходьте з дому не голодним

Якою буде зима 2020-2021 за прогнозами синоптиків?
Погода взимку

Взимку можна з’їдати на 400 калорій більше, адже основна частина отриманої від їжі енергії піде на обігрів організму, тому холодної погоди не варто голодувати і сидіти на строгих дієтах. Малокалорійні дієти зроблять вас втомленими, адже енергії на пересування потрібно більше.

Руки та ноги – у теплі

Найчастіше у людини мерзнуть саме кінцівки, тому подбайте про те, щоб вони були у теплі. Найкраще зігріють теплі вовняні рукавиці. Також слід пам’ятати, що взуття не має бути тісним, не варто взувати жінкам взуття на підборах. У морози та ожеледицю каблук – це причина потрапити до травмпункту. До речі, навіть теплі хутряні чоботи не зігріватимуть у мороз, якщо вони вам тиснуть.

Холода взимку 2021-2022

Контрастний душ

Щоб припинити мерзнути, приймайте вранці контрастний душ. Прохолодна вода стимулює кровообіг і організм активніше забезпечує кров’ю внутрішні органи. В результаті це дуже сприятливо впливає на стан серцево-судинної системи, а ви перестаєте бути чутливими до холоду.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.