В Україні стартували продажі ялинок на Новий рік: яка їхня ціна?

Наразі вже можна сказати скільки коштують ялинки та сосни, які пропонують в Україні покупцям на Новий рік.

В Україні вже продають новорічні ялинки та сосни. Кожна сім’я хоче зустріти Новий рік із зеленою ялинкою або сосною у себе в будинку чи квартирі.

Звичайно можна купити або дістати з підсобки ялинку із пластику від минулого року. Але від неї немає такого запаху по квартирі та вигляд не той. Хоча, як кажуть на смак та колір – товаришів немає. Також придбання ялинки на Новий рік залежатиме від фінансового стану кожної сім’ї.

Новорічна ялинка

Наразі вже можна сказати скільки коштують ялинки та сосни, які пропонують в Україні покупцям на Новий рік.
Залежно від області в нашій країні ціна новорічної ялинки (сосни) коливається 100-200 грн. за один метр.

Так у Полтаві вже запрацювали ялинкові базари. І там ціна ялинки (сосни) залежить від її висоти. Чим дерево більше та пишніше, тим ціна вища.

Для інформації: ялинка (сосна) до одного метра заввишки коштує 100 гривень, вище – 2-3 м уже 150 гривень, пучок гілок – 25 гривень.
Якщо купувати ялинки гуртом, то гурт вважається від 100 ялинок.
І кожна ялинка повинна мати пластикову бирку і на ній повинен бути нанесений штрих-код.

У Києві ялинки на базарах продаватимуть із середини грудня 2021 року. Ялинки (сосни) будуть продаватися зі 187 локацій у місті. Ціни такі: 150–200 грн., за дерево до 1 метра. Ялинка або сосна понад два метри коштуватиме 400 гривень. Вартість невеликої ялинки буде 300-400 гривень.

За несанкціонованим продажем ялинок і сосен на Новий рік міська влада уважно слідкуватиме і припинятиме таку практику продажів.