Міф і правда про те, як сало впливає на здоров’я людини: дієтолог поставила всі крапки в цьому питанні

Навколо сала – цього популярного та смачного та поживного продукту ходять багато чуток, часом неправдивих. Як дізнатися де правда, а де міф?

Чи можна їсти сало людям, які мають проблеми із серцево-судинною системою? Таке питання ставить багато людей. Адже сало у нас в Україні популярний національний продукт і його всі люблять, незалежно людина здорова чи ні.

Однак навколо сала – цього популярного та смачного та поживного продукту ходять багато чуток, часом неправдивих. Як дізнатися де правда, а де міф? Допоможе в цьому Анастасія Єгорова, яка є досвідченим та компетентним лікарем-дієтологом.

Апетитне сало!

Особливо сердечників цікавить питання, чи можна їм їсти сало чи краще відмовитись від нього? Як констатувала лікар, людині, у якої є проблема із серцево-судинною системою, не потрібно повністю відмовлятися від вживання сала. Воно має бути у його раціоні.

Сало має корисні властивості для організму, тому що в його складі є вітаміни А, D і E, а також залізо, марганець, калій, олеїнова, арахідонова, ліноленова та інші кислоти. Коли людина, яка має проблеми серцево-судинної системи вживає сало, то таким чином зміцнюються стінки кровоносних судин.

Оскільки вищезгадані кислоти контролюють баланс холестерину в крові. Але треба не забувати, що необхідно знати міру. Якщо така людина вживатиме сало 1-2 рази на тиждень, то нічого страшного – це навіть корисно.

Обережно потрібно їсти сало людині, у якої проблеми з вагою, тому що сало – це калорійний продукт. І найголовніше його не переїдати.