В Україні піднялася вартість мандарин: яка їх ціна зараз?

Вартість може відрізнятися в залежності від того, яка якість мандарин і сорт.

Для багатьох людей Новий рік завжди асоціюється із мандаринами. Це ще з давніх-давен мандарини на столі на Новий рік стала традицією, як і салат олів’є та шампанське. Хто цього Нового року купуватиме мандарини на новорічний стіл? Напевно, теж багато хто. Проте ціни на вказаний популярний фрукт почали стрімко зростати.

Мандарини

У супермаркетах нашої країни почали підіймається вартість мандарину.
Наразі мандарини в Україні продають по 32-33 гривні за один кілограм. А буквально минулого тижня ціна мандарину в супермаркетах була 27,5 грн., за 1 кг.

Тепер мінімальна ціна у магазині мандарин складає 31,9 грн., за 1 кг. А в середньому по Україні вартість мандарину коливається 32-33 грн., за один кілограм. Але є й такі супермаркети, які продають мандарини за акційною вартістю від 25 грн., за 1 кг.

Вартість може відрізнятися в залежності від того, яка якість мандарин і сорт.

Для інформації: аналітики продовольчого ринку України спрогнозували збільшення ціни на банани після Нового року. Ціна може становити 30-40 грн. за один ящик, у якому 19 кг. У нашій країні переважно завезли сорт кавендіш. Його врожай у 2021 році був не дуже добрим, тому й експерти прогнозують подорожчання бананів.

Можливо подорожчає м’ясо, хліб та овочі борщового набору: морква, капуста та буряк за період – вересень 2021 року до вересня 2022 року. Їхня ціна може зрости на 10%.