В Україні у січні 2022 року обіцяють виплати пенсіонерам у 14600 гривень: кого це торкнеться

Звичайним пенсіонерам важко зводити кінці з кінцями. Адже необхідно купувати продукти, ліки та оплачувати комунальні послуги. Тому питання підвищення пенсій цікавить їх.

Що очікує в наступному 2022 пенсіонерів різних категорій. Як будуть підвищуватися їхні пенсії та найголовніше коли та на скільки? Ці питання цікавлять більшість пенсіонерів в Україні.

Звичайним пенсіонерам важко зводити кінці з кінцями. Адже необхідно купувати продукти, ліки та оплачувати комунальні послуги. Тому питання підвищення пенсій цікавить їх. Звичайно, є пенсіонери, яким допомагають діти чи навіть онуки, але таких мало.

На скільки підвищать пенсії у 2022 році?

Тому пенсіонери та вважають скрупульозно як витрачати свою пенсію і куди.

З 01.01.2021 року у нашій країні збільшать пенсії чорнобильцям-ліквідаторам.
Збільшення торкнеться 39 000 людей. Це стане можливо у зв’язку із законом про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Доплату до пенсії за заподіяну шкоду здоров’ю, яку отримали люди через аварію на Чорнобильській АЕС, буде виплачено сповна, незалежно від заробітної плати, пенсії або іншого джерела доходу. Щомісяця отримуватимуть компенсаційні виплати сім’ї, які втратили годувальника через катастрофу на Чорнобильській АЕС.

Пенсії залежатимуть від того, яка група інвалідності в людини:
перша група – 14 600 гривень;
друга група – 9 500 гривень;
третя група – 7 000 гривень.

Також урядом України у 2021 році встановлено розміри допомоги на санаторно-курортне лікування чорнобильців.