Коли Великдень 2022 року в Україні — дата свята, традиції, прикмети

Великдень 2022 в Україні — одне з найулюбленіших свят для українців. Релігійні громади люблять та шанують традиції, які диктує церква.

Коли в Україні Великдень 2022 року?

Православний Великдень 2022 року потрапляє на 24 квітня, Католицький Великдень 2022 – 17 квітня. Відзначати слід у ту дату, до якої віросповідання ви відносите себе.

Традиції на Великдень 2022 в Україні

Оскільки Великдень — одне з найголовніших релігійних свят країни, традицій дуже багато. Починаючи з підготовки, закінчуючи самим святкуванням та традиціями, що йдуть після Великодня. Наприклад, за тиждень до Воскресіння Христового йде Вербна Неділя.

Цього дня треба йти до церкви, освячувати гілочки Верби та молитися. Найближчим до Великодня четвер необхідно пекти паски, прибирати будинки, купатися. Недарма цей день називається “чистий четвер”. Досі жартують, що чистий четвер — єдиний день на рік, коли господині миють удома вікна.

Великдень

Страсна п’ятниця – день, коли Ісуса нібито розіп’яли на хресті. У цей день слід молитися за нього, за своїх близьких. У суботу розпочинається Велике Богослужіння. У неділю вранці безпосередньо Великдень, день якого треба розпочати сніданком – освяченими у церкві продуктами.

Прикмети на Великдень

Найчастіше на Великдень йде дощ. Якщо це так, то рік буде врожайним. Якщо птахи літають низько, то літо буде дощовим.