В Україні не менше 7800 гривень отримуватиме пенсію одна категорія пенсіонерів у 2022 році

Денис Шмигаль, який є прем'єр-міністром України, розповів, що після Нового року підвищать виплати для однієї з категорій пенсіонерів.

Пенсіонери в нашій країні з нетерпінням чекають коли, кому і найголовніше, на скільки збільшать пенсії у 2022 році. Це не пусте для них питання. Бо звичайному пенсіонеру важко зводити кінці з кінцями щомісяця.

Звичайно є така категорія людей пенсійного віку, кому допомагають діти щомісяця чи навіть онуки. Проте таких пенсіонерів замало. Кожен звичайний пенсіонер залишається сам зі своєю невеликою пенсією.

Деякі пенсіонери намагаються займатися городом або розводити домашню живність для підмоги. Але це можуть собі дозволити ті, у кого міцне здоров’я і є чим годувати цю живність. А більшість пенсіонерів живуть лише на свою пенсію.

Адже треба оплачувати комунальні послуги, купувати продукти та медикаменти. Навряд чи є люди пенсійного віку, які не витрачають своєї пенсії на ліки, які коштують чималих грошей. До того ж у пенсіонерів є й інші потреби у житті. Вже не кажучи, що кожній бабусі та дідусеві хочеться порадувати своїх онуків подарунками до Нового року та Різдва! Адже хочеться побачити радість в очах онуки чи онука.

Тому пенсіонери чекають на підвищення пенсій після Нового року. Чи виправдаються їхні очікування і наскільки, а також кому у 2022 році підвищать пенсії щонайменше до 7800 гівен, ви дізнаєтесь, прочитавши статтю нижче.

Кому підвищать пенсії у 2022 році?

Денис Шмигаль, який є прем’єр-міністром України, розповів, що після Нового року підвищать виплати для однієї з категорій пенсіонерів.
З січня 2022 року мінімальна виплата становитиме не менше 7 800 гривень для непрацездатних членів сім’ї бійців, які загинули у зоні проведення АТО/ООС.

Це підвищення торкнеться з 2022 року понад 2 000 людей, чиї рідні загинули за Україну, коли захищали мир та спокій українських будинків.

Адресну допомогу до пенсії буде надано їм незалежно від того, чи отримують такі виплати інші члени сім’ї, — констатував чиновник.

Денис Шмигаль наголосив на тому, що обов’язком нашої країни є захист громадян, чиї рідні загинули, захищаючи незалежність та суверенітет України.

Для інформації: з 01.01.2022 року буде піднято виплати чорнобильцям.