Хто має право на достроковий вихід на пенсію в Україні

У нашій країні люди передпенсійного віку можуть на достроковий вихід на пенсію.

Жителі в Україні, які незабаром планують вийти на пенсію, мають знати за яких умов вони можуть зробити це достроково. Багато хто планує свою подальшу роботу і ця інформація їм буде корисною.

У нашій країні люди передпенсійного віку можуть на достроковий вихід на пенсію. Це стосується тих, кого звільнили з підприємства, коли скорочувались штати, ліквідувалася організація, або була реорганізація, у тому числі й перепрофілювання фірми. Але це має бути документально зафіксовано, що працівника звільнено з ініціативи роботодавця. Про це повідомляє сайт управління праці та соціального захисту населення.

Хто може вийти на дострокову пенсію?

Є варіант дострокового виходу на пенсію, якщо до пенсійного віку звільненому має залишатися не більше ніж один рік та шість місяців. При цьому він повинен мати повний стаж: 30 років для жінок та 35 років для чоловіків. Також необхідно протягом 7 днів зареєструватися в службі зайнятості, де для людини не змогли підібрати необхідну роботу. Водночас законом гарантується право на достроковий вихід на пенсію.

Для інформації: щоб призначити виплати, необхідно подати до заяви до Пенсійного Фонду України ще клопотання про достроковий вихід на пенсію.

Яку суму за дострокового виходу на пенсію визначать у ПФ. Це залежатиме від зарплати, страхових внесків, перерахованих до Пенсійного Фонду. І хоча людина достроково виходить на пенсію, розмір страхового внеску не зменшується.