Яким категоріям пенсіонерів в Україні вже перерахували пенсії у січні 2022 року

Пенсіонери з нетерпінням очікують на підвищення пенсій і хочуть знати кому і на скільки вже в січні 2022 року будуть підвищені пенсійні виплати.

Що зміниться у січні 2022 року для пенсіонерів в Україні? Це питання турбує кожного звичайного пенсіонера нашої країни.

Це природно, тому пенсіонерам необхідно оплачувати комунальні послуги, купувати продукти та інші необхідні по мінімуму речі, а також медикаменти. А останні потрібні майже кожному пенсіонери нашої країни. Навряд чи знайдеться пенсіонер в Україні, який би не купував ліки. А не дай Боже комусь потрапити до лікарні, то пенсії катастрофічно не вистачатиме, щоб лікуватися в клініці навіть невелика кількість часу.

Тому пенсіонери з нетерпінням очікують на підвищення пенсій і хочуть знати кому і на скільки вже в січні 2022 року будуть підвищені пенсійні виплати.

Ця стаття дасть вам необхідну інформацію.

Починаючи з січня 2022 року, в нашій країні вже збільшили пенсії для 3 категорій пенсіонерів.
Зокрема це стосується сімей військових, які загинули в АТО, людям, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та жінкам, вік яких більше 60 років.

Пенсія при втраті годувальника

Кожен із непрацездатних батьків (мати/батько) та дружини (дружини) загиблих, померлих або зниклих безвісти осіб, які брали безпосередню участь в АТО, мінімальна пенсія становитиме 7 800 грн. Це вже автоматично перераховано для 3361 людини. У середньому пенсію збільшено на 1 895 гривень.

Кому вже перерахував пенсії у січні 2022 року?

Пенсія ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які отримали інвалідність

Проведено перерахунок пенсійних виплат для людей, які отримали інвалідність при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, а також за безпосередньої участі у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, пенсій у зв’язку із втратою годувальника через катастрофу на ЧАЕС та осіб з їх числа.
Виплати таким особам становитиме 5 мінімальних заробітних плат.

Автоматично вже перераховано це вже для 21 200 цивільних людей. У середньому пенсійні виплати підвищено на 2 903 гривні, у тому числі до мінімального рівня для осіб:

першої групи інвалідності – 14 600 гривень;
другої групи інвалідності – 9 500 гривень;
третьої групи інвалідності – 7 000 гривень.

Для інформації: пенсії, які призначені людям, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, буде проіндексовано у березні 2022 року.

Доплата за віком 60-річним жінкам

З 01.01.2022 року жінкам, які народилися з 01.01.1962 року до 31.12.1962 року, при зверненні вперше за призначенням пенсії за віком встановлюється щомісяця збільшення у розмірі 9% зазначеної пенсії.