В Україні перерахують пенсії заднім числом: кого з пенсіонерів це торкнеться

Збільшення будуть проведені з огляду на посадові оклади військовослужбовців ЗСУ, застосовуючи коефіцієнти.

Що принесе 2022 для пенсіонерів України? Що чекати на простого пенсіонера нашої країни та на що сподіватися? Такі питання ставлять багато звичайних пенсіонерів. Це не пусті питання для них. Оскільки більшість пенсіонерів в Україні живуть тільки на свою пенсію і їм ні звідки чекати допомоги для оплати комунальних послуг, купівлі продуктів та ліків, які, до речі, недешеві. А практично кожен пенсіонер нашої країни мусить купувати медикаменти.

Є, звичайно, невелика частина пенсіонерів, яким пощастило отримувати допомогу від дітей чи навіть онуків. Проте таких пенсіонерів замало.

Пенсіонери в Україні з нетерпінням очікують на зміну в сумі пенсій у 2022 році. Як держава і коли планує збільшити пенсії, це є важливим питанням для простих пенсіонерів України. І найголовніше всіх цікавить, якої категорії будуть перераховані пенсії у 2022 році та на яку суму збільшиться пенсія.

Про те, яким категоріям і на скільки збільшать пенсії, ви можете прочитати в цій статті.

Кабінет Міністрів України підготував постанову про перерахунок пенсій військовослужбовцям, які стосуються розвідувальних органів. Це не стосується військовослужбовців термінової служби. Вказаний проєкт розмістили на сайті Федерації профспілок України.

Наскільки збільшать пенсії?

Документом передбачається підвищити пенсії розвідникам заднім числом із 01.08.2021 року.
У липні 2021 року почала діяти постанова №729 Кабінету Міністрів України, де визначалися посадові оклади військовослужбовцям розвідорганів. Проте пенсії тоді не перерахували, тож і планується перерахунок цього року заднім числом із 1 серпня.

Збільшення будуть проведені з огляду на посадові оклади військовослужбовців ЗСУ, застосовуючи такі коефіцієнти:

для ЗСУ – кадровий склад – 1,8;
для ЗСУ, які не належать до кадрового складу – 1,4.

Для інформації: якщо при перерахунку суму пенсії зменшиться, то пенсіонер отримає раніше пенсію, яку йому призначено.

У державному бюджеті України планується передбачити ще 106 мільйонів гривень на ці цілі за 2021 рік та 293 мільйони гривень за 2022 рік.