Хто з пенсіонерів в Україні у березні 2022 року отримає доплату 500 гривень

Від 01.03.2022 року в нашій країні буде проіндексовано пенсії для пенсіонерів нашої країни. Індексація буде у розмірі 14%. І у середньому пенсії підвищиться на 500 гривень.

Пенсіонери України з надією очікують у 2022 році на підвищення пенсій. На це чекають усі категорії звичайних пенсіонерів нашої країни. Адже не є секретом, що на чинну пенсію простому пенсіонеру важко виживати. А для багатьох пенсія є єдиним засобом існування. Деяким людям пенсійного віку допомагають їхні дорослі діти, інколи ж навіть онуки. Проте таких пенсіонерів в Україні є невелика кількість. І практично кожному пенсіонеру потрібно щомісяця купувати дорогі медикаменти, продукти та оплачувати комунальні послуги.

Денис Шмигаль, який є прем’єр-міністром України, розповів, що після того, як пройде індексація пенсій, для деяких категорій пенсіонерів пенсії збільшаться на 500 гривень.

Як повідомив чиновник, від 01.03.2022 року в нашій країні буде проіндексовано пенсії для всіх пенсіонерів нашої країни. Індексація буде у розмірі 14%. І у середньому пенсії підвищиться на 500 гривень. Це стосується 5 900 000 пенсіонерів страхових пенсій, які були призначені до 2019 року.

Пенсіонери слухають новини

Також будуть підвищені пенсії тим, хто є військовими пенсіонерами, ліквідаторами з інвалідністю. Їхня пенсія зросте на 700-1500 гривень.
Збільшаться мінімальні пенсії тим людям, які не мають страхового стажу. Державна допомога та доплати збільшать для пенсіонерів віком 75-80 років. Тобто буде вже не 500 гривень, а 570 гривень та 456 гривні.
У 2022 році доплачуватимуть також тим пенсіонерам, які досягли віку 70 років.

Для інформації: упродовж останніх кількох років у нашій країні зменшилася кількість пенсіонерів. Це пов’язано з тим, що підвищилися вимоги до стажу, вони й підняли фактично пенсійний вік. Збільшився пенсійний вік для жінок та чоловіків, а також скоротилися пільгові умови при виході на пенсію за вислугою років.

Проте при цьому держава передбачила невелику компенсацію у 2022 році. Якщо жінка виходить на пенсію у 60 років, то пенсія збільшується на 9%. Це з перехідним роком завершення підвищення пенсійного віку жінкам.